Preţul gazului lichefiat a crescut odată cu noile tarife stabilite de ANRE pentru carburanţi

După ce benzina şi motorina de la staţiile PECO din ţară s-a scumpit a patra oară consecutiv, în urma unor tarife plafon impuse de ANRE, petroliştii continuă să majoreze preţurile şi pentru gazul lichefiat.

FOTO: immagini.alvolante.it

Dacă până la începutul lunii decembrie a anului trecut gazul lichefiat costa în staţii, în mediu, 9 lei şi 85 de bani, acum acesta costă cu aproximativ un leu mai mult. Respectiv, de la sfârşitul lunii noiembrie şi până acum, acest tip de combustibil s-a scumpit de trei ori!

Analizând lista de preţuri a cinci celor mai mari companii petroliere de pe piaţa din Moldova, am aflat că noul tarif variază între 10.79 şi 10.81 lei. Doar una din cele cinci firme încă nu şi-a actualizat preţul la momentul scrierii acestui articol, rămânând la tariful vechi de 10 lei şi 59 de bani.

Potrivit Agora.md, ultimele modificări la preţul gazului lichefiat, a făcut ca acest tip de combustibil să fie mai scump în Moldova decât la unele staţii PECO din Bucureşti. Acolo acesta poate fi găsit cu 9 lei şi 43 de bani pentru un litru.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.