Prima maşină electrică Volvo. Iată ce autonomie va avea şi cât va costa

Cunoaştem deja că prima maşină electrică produsă de Volvo va fi lansată în anul 2019, însă acum a venit timpul să aflăm noi detalii.

Într-un interviu pentru Automotive News şeful Volvo Cars America Lex Kerssemakers a declarat că autonomia acestui model va depăşi 400 de kilometri.

FOTO: amazonaws.com

Top managerul a menţionat că o autonomie mare este o condiţie prioritară pentru lansarea cu succes a modelului pe piaţa nord-americană.

Detalii suplimentare în acest sens nu au fost dezvăluite, însă Kerssemakers a anunţat că preţul preliminar al electromobilului Volvo va fi de 35-40 de mii de dolari.

Potrivit Automotive News, suedezii de la Volvo încă sunt indeciși în privinţa poziţionării noului automobil electric în gamă: va fi un model separat sau va fi parte a unei familii?

Totuşi, Kerssemakers a spus că ambele platforme modulare, cea SPA pe care sunt construite XC90, S90 şi V90, dar şi CMA, dezvoltată împreună cu chinezii de la Geely, sunt compatibile pentru a fi instalate pe ele unităţi de propulsie electrice.

Amintim că lansarea primului electromobil Volvo este programată pentru anul 2019. Până atunci Volvo va mai lansa noul crossover compact XC40 şi acesta va debuta odată cu platforma CMA. Pe aceasta vor fi construite şi noile generaţii ale hatchback-ului, sedanului şi break-ului V40.

Vezi şi: Volvo a confirmat oficial debutul noilor XC40 şi XC60 în 2017

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/