Primele informaţii despre noua Mazda CX-3. Îşi va schimba platforma şi ar putea primi motorul SkyActiv-X

Mazda se pregăteşte să dezvăluie noua generaţie a modelului CX-3 în anul 2020. Crossoverul compact va creşte în dimensiuni, în spaţiul oferit la interior şi în utilitate datorită folosirii unei platforme noi, iar acest lucru îl va face mai atractiv pe alte pieţe, pe care până acum s-a reţinut să intre.

Cea de-a doua generație CX-3 se așteaptă să treacă de la baza modelului Mazda2 din segmentul B la platforma Mazda3 de mici dimensiuni, asigurându-se astfel că se va alinia dimensional cu rivalii mai mari cum ar fi Toyota C-HR și Hyundai KONA, păstrând în același timp temele de design sportiv ale vehiculului curent.

În plus, platforma-i ar fi o versiune mai avansată a arhitecturii SkyActiv II, care va debutata pe noua Mazda3 în cursul anului 2019, aducând cu ea o structură mai puternică a caroseriei și un șasiu mai rigid.

Diferită va fi şi suspensia noului CX-3. Cea posterioară multi link va fi înlocuită de una semi independentă. Aceasta nu numai că va avea o construcţie simplificată, ci şi va reduce din costuri, însă principalul avantaj va fi un zgomot produs mai redus.

“La capitolul zgomot rutier, noua suspensie se prezintă mai bine decât cea cu o structură multi link. Anterior am primit din partea reprezentanţilor presei auto mai multe observaţii cu privire la zgomotul puternic auzit”, a declarat pentru Go Auto directorul dezvoltare şi cercetare Kiyoshi Fujiwara.

Noul crossover va avea în gama de motoare şi revoluţionarul benzinar SkyActiv-X, care poate aprinde carburantul prin compresie, aşa cum o face de regulă un diesel. Totuşi, pentru unele regimuri de funcţionare este folosită schema tradiţională de aprindere prin scânteie. Propulsorul va fi cel mai probabil o opţiune sau se va oferi standard în maşinile cu nivele de echipare superioare.

Unitatea SkyActiv-X de pe noul CX-3 ar putea avea un volum de 2.0 litri şi un compresor Roots, care va contribui la dezvoltarea unui număr de 190 de cai putere şi 230 Nm de cuplu. Cutia de viteze va putea fi una manuală cu şase trepte sau una automată cu acelaşi număr de rapoarte.

Modelul următor CX-3 este destinat îmbunătățirii în domenii precum confortul și suportul scaunelor – datorită designului complet noul al scaunelor Mazda, dar şi ergonomiei și izolării fonice interioare, îmbunătățind și mai mult rafinamentul modelului.

O capacitate de încărcare mult mai mare decât cei 264 de litri oferiţi în portbagaj, este, de asemenea, parte a reviziei SUV-ului compact.

În 2017, modelul CX-3 a avut o evoluție slabă pe piața nord-americană, cea cheie pentru Mazda, acolo unde dimensiunile actuale ale maşinii sunt considerate prea mici la exterior și prea strânse în interior. Corpul extins şi amprenta lăsată la alte capitole sunt considerate a fi singura cale de urmat dacă seria are vreo șansă de a-și crește vânzările și cota de piață.

Vezi şi: (video) New York 2018: Premieră mondială – Mazda CX-3 facelift II

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/