Raport: Câte maşini s-au produs şi câte s-au vândut în 2018 în total la nivel mondial

Raportul Economic și de Piață pentru întregul an 2018 a fost dat recent publicităţii de către ACEA. Acesta conține cele mai recente cifre în ceea ce privește înmatriculările, producția și comercializarea de autoturisme și vehicule comerciale noi, atât în Europa, cât și în întreaga lume.

În particular, două poate cele mai importante date statistice sunt că numărul de înregistrări a maşinilor cu motoare pe benzină este în creştere, iar cele electrice/electrificate devin tot mai populare în UE.

FOTO: dpaschoal.com.br

Potrivit informaţiilor Asociației Europeane a Producătorilor de Automobile, în ceea ce privește autoturismele, înmatriculările în Uniunea Europeană au rămas stabile, anul trecut (+0.1%), în timp ce în SUA au scăzut ușor, cu 0.4%, iar în China scăderea a fost de 3.5%. În total, au fost vândute, la nivel mondial, circa 79 de milioane de autoturisme, mai puțin cu 0.8% decât în 2017.

Vehiculele cu motoare pe benzină și-au crescut cota de piață în UE cu aproape 6.5 puncte procentuale, ajungând la 56,7% din totalul vânzărilor de autoturisme. Vehiculele electrice și-au adjudecat doar 2% din totalul mașinilor noi înmatriculate în Uniune, în 2018.

Interesant mai este de aflat că producția de autoturisme în UE a scăzut cu 1.7%, iar cea din SUA cu 1.3%. În China, scăderea a fost și mai substanțială, cu 2.5%.

Vezi şi: Tesla a înregistrat pierderi de 2.85 miliarde de dolari în doar doi ani. Câte maşini a vândut în 2018

Alte cifre ne spun despre o altă tendinţă interesantă: cererea în creştere de vehicule comerciale în Uniunea Europeană – cu 3.2% mai mare, comparativ cu 2017, fiind înmatriculate în total 2.5 milioane de unități, ceea ce reprezintă, conform Raportului ACEA, cel mai înalt volum de înmatriculări din 2007 și până în prezent. Producția totală din UE a crescut cu 2.6%, înregistrându-se 2.8 milioane de unități. Producția chineză a scăzut cu 9.3%, în timp ce SUA a înregistrat o creștere de 2.6%, antrenată, în special, de camioanele grele (+20%).

În ceea ce privește vehiculele comerciale de până la 3.5 t, înmatriculările acestora au depășit pragul de două milioane de unități pentru prima dată după 2007, înregistrând o creștere cu 3.1% comparativ cu 2017. Aceasta a marcat cel de-al șaselea an de creștere neîntreruptă a acestui segment. Scăderi s-au înregistrat doar în septembrie (-6%) și în decembrie (-2.4%).

Dintre cele mai importante piețe, creșteri solide au raportat Spania (+7.8%), Germania (+5.4%) și Franța (+4.6%), în timp ce scăderi au fost înregistrate în Marea Britanie (-1.3%) și Italia (-6%).

Vezi şi: Top 25 cele mai populare branduri şi top 25 cele mai vândute modele de maşini în Europa în 2018

La fel anul trecut, înmatriculările de vehicule de peste 3.5 tone în Uniunea Europeană au crescut cu 3.5%, comparativ cu 2017. În cea de-a doua jumătate a anului, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în vară (+8.5% în iulie și +7.6% în august) și în octombrie (+9.6%), în timp ce decembrie a marcat o scădere cu 11.6%.

În ultimul trimestru al anului 2018, înmatriculările de autobuze și autocare au crescut semnificativ în octombrie (+25%), pentru a înregistra un nou declin, în decembrie (-13.4%). În general, în UE, înmatriculările din 2018 au crescut cu 1.3% comparativ cu anul anterior, atingând un număr total de 41.992 de unități.

Vezi şi: Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, din nou lider în vânzările de maşini: 1 din 9 realizate în 2018 îi aparţine

Vezi mai multe cifre uşor de interpretat în raportul complet de mai jos:

*Dacă nu apare imediat, actualizează pagina!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/