Raportul fiabilităţii TUV 2018: Top maşini recomandate pentru a fi achiziţionate la mâna a doua

Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Organizaţia germană TÜV (în traducere şi descifrare Asociaţia Germană pentru Inspecţiile Tehnice Periodice) a făcut publică o nouă ediție a raportului evaluării fiabilității vehiculelor uzate TÜV Report 2018.

Clasamentul format de TÜV se bazează pe 10 milioane de inspecții tehnice efectuate de membrii asociației TÜV în perioada iulie 2016 – iunie 2017.

Ce modele de maşini i-au bucurat pe experți și care i-au dezamăgit, aflaţi în cele ce urmează. Maşinile din categorii, care se află în zonele culorilor verzi, mai sunt recomandabile şi pentru achiţionare la mâna a doua.

FOTO: tuev-nord-group.com

Cel mai fiabil autoturism cu o vârstă de până la trei ani, conform rezultatelor analizei anuale realizată de asociația germană TÜV, este roadster-ul Mercedes-Benz SLK!

În lista primelor zece automobile fiabile produse până în 2014 se mai regăsesc modelele Volkswagen Golf Sportsvan, Mercedes-Benz B-Class, Mercedes-Benz GLK, Mazda2, Mercedes-Benz M-Class, Opel Mokka, Audi A1, Audi Q3 şi Q5, Porsche 911 și Volvo V40. Multe dintre acestea au fost de asemenea în fruntea rating-ului de fiabilitate de anul trecut.

Vezi ce spun americanii: (video) Ratingul fiabilităţii realizat de Consumer Reports, ediţia 2017. Toyota, Lexus şi KIA sunt top

Deschide în filă nouă pentru a vedea imaginea în detalii

În continuare, cel mai fiabil autoturism de 4-5 ani este Mercedes-Benz B-Class, mai jos fiind poziționate modelele Porsche 911, Mazda CX-5, Audi Q5, Mercedes -Benz SLK, SEAT Mii, Audi TT, Mercedes-Benz GLK, Opel Agila și Mercedes-Benz ML.

Automobilele din această categorie de vârstă şi cu cele mai multe defecte sunt: Peugeot 206, Dacia Logan, VW Sharan, Renault Kangoo, SEAT Alhambra, Dacia Duster, Chevrolet Spark şi altele.

Printre autovehicule cu o vârstă care variază între 5-7 ani, experții au depistat cele mai puține probleme în Porsche 911, Audi Q5 și TT, Honda CR-V, Mazda3, BMW X1, KIA Venga, VW Golf Plus, Audi A4/A5 și Ford Fusion.

La coadă se află Chevrolet Aveo, Citroen C4, Dacia Logan, Renault Kangoo, FIAT Panda, Dacia Sandero, Renault Twingo, Peugeot 206 şi altele.

De menţionat că modelul sport Porsche 911 a excelat și în alte categorii: este numită şi cea mai fiabilă dintre mașinile cu vârsta 8-11 ani. Evaluarea a luat în considerare defecțiunile detectate, care au fost clasificate ca fiind minore, semnificative sau critice.

Vezi şi: Raport DEKRA: Top cele mai fiabile automobile care circulă pe drumurile germane

FOTO: jpeuro.com

Întorcându-ne la liderul clasamentului Mercedes-Benz SLK, experţii germani menţionează că la un număr de 100 de maşini, în medie, doar la două au fost înregistrate probleme semnificative.

Dintre modelele Porsche 911 cu o vârstă de zece ani, doar 12.2% dintre mașini au avut defecţiuni, în comparație cu media de 26.5% pentru această vârstă.

Vezi şi: Surprinzător. Iată ce loc ocupă Dacia într-un top al celor mai fiabile mărci auto din Regatul Unit

Cea mai nesigură dintre cele cu o vârstă de trei până la trei ani este surprinzător sau nu – KIA Sportage, cu 12.6% de automobile care s-au defectat la mai multe capitole. În categoria de vârstă 4-5 ani cele mai multe probleme le au modelele Peugeot 206 şi Dacia Logan, 6-7 ani – Chevrolet Aveo, 8-9 ani – Chevrolet Matiz şi 10-11 ani – Ford Galaxy.

Ponderea mașinilor defecte în toate categoriile de vârstă a fost de 19.9%. În raportul TÜV Report 2018 au participat 225 de modele de maşini care sunt vândute pe piaţa europeană.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!


Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...