Rival pentru S-Class şi Seria 7? A fost anunţat preţul sedanului pentru “civili” din proiectul Cortegiu

Primele maşini din proiectul Cortegiu sunt tot mai aproape să apară pe străzile publice. În prezent există 18 exemplare asamblate complet, iar în 2018 vor fi produse în total puţin peste 70 de automobile.

În context, recent, ministrul rus al Industriei şi Comerţului Denis Manturov a dezvăluit preţul de start a unui sedan care va fi comercializat şi cu amănuntul, anterior speculându-se că astfel de automobile vor fi disponibile doar pentru oficiali de rang înalt. Aflăm deci că un exemplar va costa aproximativ 6-7 milioane de ruble sau minim 105.000 de dolari!

FOTO: zr.ru

Vezi şi: (video) Prototipul sedanului din care va fi făcută noua limuzină a lui Vladimir Putin a fost filmat la teste

“Ne-am pus ca scop şi ca indicator de formare a preţului – automobilele premium disponibile în prezent pe piaţă, minus 15%. Ne-am orientat după preţul unui Mercedes-Benz S-Class sau după un BMW Seria 7 cu motor V12, dar minus 15 la sută”, a declarat Manturov jurnaliştilor.

Pe piaţa din Federaţia Rusă un S-Class cu motor V12 costă minim 220.000 de dolari, iar un BMW cu un astfel de propulsor – cel puţin 187.000 de dolari.

Vezi şi: (foto) ZIL-urile ruseşti folosite la parade ar putea fi înlocuite cu o maşină din proiectul Cortegiu

FOTO: tass.ru

Vânzările cu amănuntul vor demara abia în anul 2019 şi nu va exista o limită de maşini realizate.

“Începând cu anul 2019, fiecare doritor îşi va putea cumpăra o astfel de maşină în orice versiune, de lux sau chiar blindată. Nu va fi nicio restricţie. Deocamdată avem 18 automobile gata, iar în 2018 se vor produce peste 70 de maşini. Pentru 2019 se planifică realizarea a 200 de unităţi, iar peste un an 300 şi mai mult. După 2020 numărul ar putea creşte la peste 1.000 pentru că va fi lansat şi un SUV premium”, a adăugat ministrul

Denis Manturov a ţinut să menţioneze că 16 din cele 18 maşini vor fi predate la sfârşitul lunii februarie Serviciului Federal de Securitate (FSB). Noua limuzină prezidenţială, care de asemenea este parte a proiectului Cortegiu, va fi arătată în premieră în cadrul ceremoniei de inaugurare a noului preşedinte al Federaţiei Ruse.

Deocamdată nu se cunoaşte când va fi organizată premiera sedanului de serie, despre care se spune în acest articol.

Vezi şi: (video) A fost prezentată motocicleta IJ de 510 kg care va fi folosită pentru escorta preşedintelui rus

Sursă: RIA Novosti, TASS

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/