in

Saleen Automotive revine în atenţia fanilor pentru că va produce o ediţie limitată de supercaruri

Compania americană Saleen Automotive va construi o versiune specială a supercarului S7. Aceasta va avea un motor care va genera 1.000 de cai putere.

Automobilul va fi produs cu ocazia aniversării a 20 de ani de la începutul celor 7 ani în care automobilele Saleen au câştigat în competiţii sportive, din 1996 până în anul 2002.

Noutatea va fi numită Saleen S7 LM (Le Mans). Versiunea specială se va deosebi de un supercar obişnuit prin nişte autocolante aplicate pe caroserie, alte roţi şi jante, un interior unic şi caracteristici dinamice îmbunătăţite.

saleen_s7_lm

Maşina va fi propulsată de un motor V8 twin-turbo cu un volum de 7.0 litri. Unitatea va genera 1.000 de CP, cu 250 mai mulţi decât agregatul de pe maşina originală a cărei producţie s-a încheiat în anul 2006.

În total vor fi construite 7 exemplare S7 LM. Toate vor fi asamblate manual la sediul central Saleen din oraşul Corona, California. Preţul unei astfel de bijuterii este necunoscut deocamdată.

saleen_s7_twin_turbo_2

Amintim că originalul Saleen S7 a fost produs timp de 6 ani, între anii 2000 şi 2006. Iniţial pe acesta a fost instalat un motor V8 de 7.0 litri marca Ford, care dezvolta 550 de CP.

Din anul 2005, producătorul i-a montat un motor cu două turbocompresoare, datorită cărora puterea a crescut până la 750 de cai.

O astfel de maşină accelerează în 2.8 secunde până la 96 de km/h şi are o viteză maximă egală cu 399 km/h. În perioada când s-a produs aceste cifre erau foarte impresionante, iar până în prezent maşina ar putea fi inclusă în top 20 cele mai rapide şi puternice maşini din lume.

Iti place articolul?