in

În săptămâna curentă ar putea apărea un nou sens giratoriu într-o intersecţie principală din centrul Chişinăului

Astăzi este închis un tronson cuprins între străzile Ismail și Ciuflea, iar în acest sens a fost redirecționat transportul public pe strada București. Ca de obicei, centrul orașului a fost din nou sufocat de ambuteiaje.

FOTO: panoramio.com
FOTO: panoramio.com

Șeful Direcției Transport Public și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi promite că astăzi va fi închisă pentru ultima dată circulația pe principalul bulevard al orașului, scrie Unimedia.

„Săptămâna asta vom lucra pe tronsonul Ismail – Ciuflea. După ce vom finaliza porțiunea, vom începe lucrările la amenajarea rondului din intersecția Ciuflea-Ştefan cel Mare în dependenţă de condiţiile climaterice.

Suntem la etapa finală unde avem nevoie de conectarea bd. Ștefan cel Mare cu bd. Negruzzi. Este ultima etapă de asfaltare pe care ne-am propus-o pentru acest an. După aceasta vom merge doar cu inteconectările cu străzile adiacente.

Astăzi avem ultima zi mai problematică, când închidem o porțiune pe Ștefan cel Mare, după aceasta, lucrările care vor veni, vor fi separate, ca să nu închidem strada total”, afirmă Igor Gamrețchi.

Rondul va fi asemănător cu cel instalat la intersecţia Alecu Russo – bd. Moscova, iar pentru o durabilitatea mai mare va avea un pavaj din granit.

FOTO: orasulmeu.md
FOTO: orasulmeu.md

De menționat că, lucrările de reconstrucție a bulevardului Ștefan cel Mare au început în primăvara acestui an. Potrivit autorităților, acestea vor dura până în vara lui 2017.

Lucrările care se desfăşoară în prezent fac parte din cadrul I etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 3 străzi principale din zona centrală a capitalei, str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sunt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

Iti place articolul?