Şeful Ferrari recunoaşte: Lista comenzilor e lungă, iar nerăbdătorii îşi cumpără Lamborghini

Şeful Ferrari şi directorul general al grupului FCA Sergio Marchionne a spus că supercarurile Ferrari sunt mult mai exclusive decât cele ale Lamborghini. Declaraţia indirectă a fost făcută într-un interviu pentru Car la Salonul Auto de la Geneva.

TOATE PREMIERELE ŞI REPORTAJELE DE LA SALONUL AUTO DE LA GENEVA

FOTO: car.co.uk

Potrivit managerului, oamenii cumpără mai multe maşini sau preferă să aleagă modele Lamborghini pentru că automobilele Ferrari sunt mai complicat de achiziţionat.

Vezi cea mai nouă maşină Ferrari: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Ferrari

Mai multe entităţi de presă auto au scris că Marchionne a făcut în acest sens o aluzie, drept că maşinile Ferrari sunt nişte exclusivităţi, însă cele ale Lamborghini nişte “bunuri de larg consum”.

“Eu îl respect mult pe Stefano Domenicali (şef actual Lamborghini), însă mulţi îşi cumpără maşini Lamborghini din cauza că nu îşi pot primi comenzile Ferrari”.

FOTO: automobilemag.com

Cel mai probabil Marchionne s-a referit aici că marca italiană impune unele limite la cumpărarea unor modele. De exemplu, achiziţionarea unui LaFerrari era posibilă doar în cazul în care conducerea companiei aproba fiecare contract în parte. Cumpărătorul potenţial trebuia să mai aibă în proprietate câteva maşini Ferrari.

“Lista de așteptare pentru o parte din mașinile noastre este foarte lungă. Chiar eu am discutat cu o serie de potențiali clienți care s-au plictisit să aștepte. Iar ăsta este cel mai rău lucru pe care i-l poți face unui client”.

Vezi cea mai nouă maşină Lamborghini: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Lamborghini

În acelaşi interviu şeful Ferrari a dezvăluit câteva planuri ale firmei. În 2017, marca italiană va produce mai multe automobile decât în 2016, însă numărul total nu va depăşi 8.500 de exemplare.

Sergio Marchionne a mai exclus apariţia unor motoare V12 turbo, menţionând că acestea ar putea fi doar parte a unor sisteme hibride de propulsie. De asemenea este o şansă egală cu zero ca să apară vreo maşină cu transmisie manuală.

Potrivit rapoartelor financiare, în 2016 Ferrari a vândut 8.014 maşini, în timp ce Lamborghini 3.457.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/