Serghei Sirotkin a devenit pilotul echipei Williams din Formula 1, iar Robert Kubica va fi în rezervă

Echipa Williams Martini Racing din campionatul Formula 1 anunţă că a semnat un contract pentru un sezon cu pilotul de origine rusă Serghei Sirotkin. Primul său debut va avea loc în cadrul Marelui Premiu al Australiei, la 25 martie 2018.

Partenerul de echipă al rusului în vârstă de 22 de ani este pilotul canadian de 19 ani, Lance Stroll, care este membru Williams din 2017 şi anul trecut a ieşit pe marile circuite împreună cu veteranul Felipe Massa, cel care a părăsit F1.

Lance Stroll şi Serghei Sirotkin

Decizia finală privind candidatura lui Sirotkin a fost luată de către britanici după testele anvelopelor Pirelli în noiembrie 2017 în Abu Dhabi. Acolo a înregistrat cu un monopost FW40 performanţe care i-a impresionat pe cei de la conducerea Williams.

“Să spun că sunt fericit și mândru că am venit la o astfel de echipă ca Williams este o subevaluare. A fost nevoie de o grămadă de muncă pentru a ajunge acolo unde sunt, și sunt foarte fericit și mulțumitor tuturor celor implicați. Rezultatul eforturilor noastre combinate m-a ajutat să-mi realizez visul și să fiu sigur că echipa se poate baza pe mine pentru a-mi oferi cele mai bune rezultate”, a spus Serghei Sirotkin.

În calitate de membru al programului SMP Racing, în 2015 a concurat la GP2, terminând pe locul trei și a fost cel mai bine plasat începător. În 2016, a fost selectat ca pilot de test pentru Renault Sport F1, combinând rolul său cu un al doilea sezon concurat în seria GP2, o campanie care l-a văzut să termine pe locul al treilea pentru al doilea an consecutiv. În 2017, Serghei a continuat cu Renault F1 și a participat la patru sesiuni FP1, precum și la testul Bahrain, câștigând o experiență valoroasă.

Înainte de aceasta, principalul concurent pentru poziția pilotului echipei Williams era Robert Kubica, însă după teste a fost luată hotărârea să nu mai încheie un acord cu polonezul de 33 de ani. Recent însă s-a decis ca acesta să fie pilot de rezervă şi dezvoltare.

Robert Kubica

În ceea ce privește un alt pilot de Formula 1, Daniil Kvyat, se ştie că la sfârşitul sezonului din 2017 a fost dat afară din echipa Toro Rosso. De asemenea recent s-a aflat că a acesta va deveni pilot al programului de dezvoltare al echipei Ferrari!

Vezi şi: (video) Mecanicii echipei Williams au reuşit să facă un pit-stop în mai puţin de 2 secunde

Apropo, noul monopost al echipei Williams Martini Racing se va numi FW41, lucru dezvăluit de Lance Stroll.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/