Șoferii cu numere neutre de înmatriculare sunt obligați să aibă pe mașină semnul MD! Ce se întâmplă în caz contrar

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. Însă, conform Regulamentului Circulției Rutiere, fiecare șofer care circulă cu numere neutre pe teritoriul Republicii Moldova, este obligat să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului – “MD”!

Astfel, de la intrarea în vigoare și până în prezent, în trafic au fost depistați deja peste 250 șoferi care nu aveau lipit acest semn distinctiv.

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare aflându-se pe traseele naționale la asigurarea securității circulației rutiere, repartizează abțibilduri cu inscripția “MD” șoferilor cu numere neutre de înmatriculare întâlniți pe teritoriul Republicii Moldova.

Menționăm că abțibildurile au fost oferite de Misiunea OSCE în Moldova pentru a fi repartizate șoferilor cu numere neutre de înmatriculare cu titlu gratuit.

De la data intrării în vigoare a folosirii numerelor neutre, conform legislației în vigoare, conducătorii auto care circulă pe teritoriul RM cu numere neutre și nu au semnul “MD” pe mașină, riscă amendă de la 150 până la 300 de lei, cu aplicarea a două puncte de penalizare.

Vezi şi: (foto) Noile plăcuţe cu numere de înmatriculare neutre nu sunt valabile pentru orice autovehicul

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/