Sondaj: Porsche, Lexus şi Toyota – maşinile cu cele mai puţine probleme în exploatare

Organizaţia americană J.D. Power a publicat un nou raport anual a cărui rezultate afişează un clasament al celor mai fiabile automobile.

FOTO: allautoexperts.com

Studiul a fost făcut pe baza unui sondaj printre şoferii care deţin automobile nu mai mari de trei ani, aceştia enumerând toate problemele şi dereglările care li s-au întâmplat cu maşinile lor în ultimele 12 luni. Prin termenul “probleme” se înţeleg nu doar defecţiunile serioase, ci şi oricare altă pretenţie din partea utilizatorului.

De exemplu, în 2016, de cele mai multe ori şoferii s-au plâns de funcţionarea incorectă a conexiunii prin Bluetooth sau recunoaşterea eronată a comenzilor vocale. Un număr de 22% din conducători nu sunt multumiţi de sistemul de navigare oferit de producător.

porsche

În total au fost rugaţi să răspundă la întrebări 35.186 de şoferi care deţin 244 modele diferite de automobile, care se vând pe piaţa din SUA.

Vezi şi: Şoferii americani au desemnat Hyundai şi BMW drept cele mai tehnologizate brand-uri auto

Rezultatele sondajului arată că în clasamentul celor mai fiabile automobile din 2016 domină produsele Lexus şi Porsche – doar 110 defecţiuni la 100 de automobile. A treia poziţie o ocupă Toyota cu 123 de probleme. Top cinci mai este completat de Buick şi Mercedes-Benz.

Dacă ar fi să vorbim despre fiecare segment concret, lider în topul fiabilităţii este Toyota, care a putut fi nominalizată la şase categorii din 18. În cazul în care aici i se mai adaugă maşinile sub marca Lexus, victoria este mai mare – 10 din 18.

Totodată, automobilul cu cele mai puţine probleme printre cele care au o vârstă de până la trei ani, a fost desemnat Toyota Camry.

Cele mai fiabile modele de maşini pe categorii

Categoria

Lider în
segment
CategoriaLider în
segment
Automobil micChevrolet SonicCrossover compact premium

Mercedes-Benz GLK

Automobil compact

Toyota PriusCrossover mid-sizeToyota Venza
Automobil compact premiumLexus ESCrossover mid-size premium

Lexus RX

Automobil mid-size

Toyota CamryPick-up mid-sizeHonda Ridgeline
Sportcar mid-sizeChevrolet CamaroMonovolum

Toyota Sienna

Automobil mid-size premium

Lexus GSFull-size SUVChevrolet Tahoe
Automobil full-sizeToyota AvalonPick-up uşor (light)

Ford F-150

Crossover mic

Volkswagen TiguanPick-up greu (heavy)Chevrolet Silverado HD
Monovolum compactToyota Prius v

Crossover compact

Toyota FJ Cruiser

Vezi acelaşi top realizat anul trecut: Sondaj de opinie: Top 10 mărci care produc cele mai fiabile automobile

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/