Soţul reginei Marii Britanii şi-a predat permisul de conducere după ce a făcut un accident

Prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, consortul reginei Elisabeta a II-a, a renunţat la permisul de conducere după ce a fost implicat într-un accident, luna trecută, informează BBC. Palatul Buckingham a anunţat că prinţul a predat sâmbătă permisul.

“După ce a analizat cu atenţie situaţia, ducele de Edinburgh a decis să renunţe la permisul de conducere”, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham.

Poliția britanică a trimis ancheta asupra accidentului la CPS (Crown Prosecution Service este principala agenție de urmărire penală publică pentru desfășurarea urmăririi penale în Anglia și Țara Galilor), cea care va decide dacă să aducă acuzații împotriva prințului Philip sau nu. Un purtător de cuvânt al CPS a declarat că vor “revizui fiecare material al anchetei cu atenție înainte de a lua o decizie” și va fi luată în considerare şi decizia de predare benevolă a permisului de conducere.

La 27 ianuarie, prinţul Philip a declarat că îi pare foarte rău că a rănit o femeie în accidentul produs cu zece zile în urmă. Accidentul a avut loc în ziua de 17 ianuarie, în apropierea domeniului regal Sandringham, unde Elizabeth şi Philip petrec cea mai mare parte a iernii.

FOTO: news.com.au
FOTO: news.sky.com
FOTO: reuters.com

Cu un Land Rover Freelander pe care-l conducea, prinţul ieşea de pe o alee a domeniului şi intra pe un drum public, atunci când a intrat în coliziune cu o KIA şi s-a răsturnat. Prinţul a scăpat nevătămat din accident.

Conducătoarea automobilului lovit s-a tăiat la genunchi, pasagera a suferit o fractură la încheietura unei mâini, iar un bebeluș care se afla în spate nu a fost rănit.

FOTO: news.sky.com
FOTO: news.com.au

Prinţul, în vârstă de 97 de ani, cunoscut prin temperamentul său combativ şi umorul său coroziv, s-a retras din funcţiile publice din august 2017.

Vezi şi: (foto) Apariţie rară în trafic. Vezi ce maşină a condus cel mai recent regina Marii Britanii

Vezi şi: (video) Kate şi William şi-au luat o nouă maşină cu şapte locuri după naşterea micului prinţ

Vezi şi: (video) Prinţul Harry şi-a dus nevasta la petrecere cu cea mai elegantă maşină electrică a momentului

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/