Ştiai asta? Costul total al maşinilor şi clădirilor distruse în toate filmele Fast & Furious

Portalul britanic insurethegap, dedicat serviciilor de asigurare şi analizei pieţei auto, a reuşit să calculeze costul tuturor distrugerilor care au fost făcute pentru a fi filmate toate cele şapte părţi ale peliculei Fast & Furious difuzate din anul 2001.

Aflăm că suma totală se ridică la aproximativ 420 de milioane de lire sterline sau circa 522 milioane de dolari sau 10.163.076.000 de lei moldovenești.

Suma enormă include toate automobilele, avioanele, elicopterele, clădirile, autobuzele, tancurile, trenurile şi motocicletele distruse.

Printre unităţile de transport experţii au calculat că doar 169 de maşini au fost avariate “cosmetic”, iar alte 142 au fost distruse complet, aici vorbind despre autovehicule simple. Totodată, un număr de 37 de maşini speciale au fost distruse, 53 de clădiri au fost avariate, iar 31 de construcţii au fost distruse complet.

Vezi şi: (video) O cascadoare din Fast&Furious a dus până la limite un Jaguar F-Type pe un râu îngheţat

Cea mai scumpă maşină care a fost distrusă vreodată în istoria Fast & Furious a fost numită hipercarul W Motors Lykan Hypersport. Acesta a fost evaluat la puţin peste 3.4 milioane de dolari (sumă convertită din lire sterline).

Graficul daunelor aduse construcţiilor: cosmetice (culoarea roşie), serioase (culoarea galbenă)

Interesant mai este să aflăm că pe “conştiinţa” eroilor “pozitivi” sunt mai multe pagube decât pe cea a personajelor negative: 324 de milioane de dolari vs 196 de milioane de dolari.

Iar printre personajele care au distrus cele mai multe lucruri se numără Deckard Shaw (Jason Statham) – bunuri în valoare de circa 185 de milioane de dolari.

Experţii britanicii au mai constatat o creştere bruscă a sumei distrugerilor anume în partea a şasea şi a şaptea a filmului.

Amintim că a opta parte a filmului Fast & Furious va apărea pe marele ecrane începând cu 14 aprilie 2017.

Vezi şi: (video) O secvenţă a unei curse din Fast&Furious 8 a apărut pe internet

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/