in ,

Ştiai asta? Modelul de maşină care se vinde în SUA la fiecare 30 de secunde

În Statele Unite ale Americii, companiile Ford, General Motors şi Ram vând zilnic, în mediu, câte 6.500 de maşini în caroserie pick-up. Astfel, în fiecare din cele 50 de state se cumpără zilnic câte aproximativ 130 astfel de maşini, iar lider în vânzări este familia Ford F-150.

Potrivit Automotive News Data Center, în fiecare minut de la un dealer Ford pleacă două exemplare.

Cele mai populare pick-up-uri de pe piaţa din SUA sunt cele produce de compania Ford. Zilnic se realizează circa 2.500 de maşini, iar în fiecare oră se cumpără 102 exemplare.

În clasament urmează brandurile Chevrolet şi GMC. Acestea vând câte aproximativ 1.900 de maşini pe zi. În fiecare oră concernul General Motors realizează 59 de exemplare.

Vânzări imense înregistrează zilnic şi dealerii Ram – circa 1.647 de pick-up-uri. Într-o oră se vând câte 69 de automobile.

Concurenţi serioşi pentru mărcile autohtone sunt producătorii Nissan şi Toyota. În total acestea reuşesc să vândă câte 15.000 de pick-up-uri lunar sau câte 500 de maşini într-o astfel de caroserie zilnic.

Cel mai popular pick-up din lume este deja de 40 de ani la rând Ford F-150. Dintre aceştia, 35 de ani a fost cel mai vândut automobil din SUA.

Vezi detalii despre model: (foto/video) Detroit 2017: Ford ridică ştacheta la un nou nivel prin F-150 facelift

Sursă: Motor

Iti place articolul?