Top 10 maşini pe care proprietarii nu vor să le vândă şi 10 de care vor să scape cel mai rapid după achiziţie

Analiștii companiei americane iSeeCars au realizat un studiu pe baza căruia au făcut un clasament al automobilelor, care cel mai rar îşi schimbă proprietarii. O astfel de statistică denotă faptul că deţinătorii acestor maşini ţin foarte mult la ele, sunt mulţumiţi de acestea şi nu au întâmpinat mari probleme în perioada de exploatare.

Experții au analizat peste 15.7 milioane de maşini vândute pe piaţa second hand din Statele Unite ale Americii, pentru a găsi printre ele modele de care proprietarii lor nu se grăbesc să scape – nici atunci când s-a încheiat garanția, nici mult mai târziu.

În clasamentul celor 10 automobile, patru poziţii, inclusiv prima, le ocupă diferite modele Toyota. Totodată, patru din zece mașini sunt modele sport și numai unul este un sedan. Celelalte cinci, exact jumătate, sunt mașini de teren.

Aşadar, în cele ce urmează putem vedea că durata medie de proprietate a unui automobil din cele 10 a fost de 7,3 ani. Este destul de normal să aflăm că primul loc este ocupat de SUV-ul full-size Toyota Land Cruiser. Modelul se bucură de o popularitate bine meritată în toate țările lumii ca o mașină universală și rezistentă, suficient de sigură pentru a nu devasta conturile bancare după încheierea perioadei de garanție.

Ce ţine de maşinile sport, acestea sunt apreciate în primul rând pentru un aspect spectaculos și recunoscut, care în timp nu “îmbătrâneşte”.

PoziţiaModelulAni în proprietate
1Toyota Land Cruiser 20010,6
2Porsche Boxster9,9
3Ford Expedition9,0
4Mercedes-Benz SLK9,0
5Ford Explorer8,9
6Toyota Sequoia8,9
7Chevrolet Corvette8,8
8Toyota Avalon8,8
9Toyota 4Runner8,8
10Audi TT8,8
Durata medie de proprietate7,3

Vezi şi: (video) Test Drive: Toyota Land Cruiser Prado Facelift – Premieră

Vezi şi: (video) Test Drive: Toyota Land Cruiser 70

Aceiași analiști au făcut şi un clasament contrar, unul cu 10 maşini de care proprietarii încearcă să scape cât mai repede posibil după cumpărare. După analizarea a aproximativ 24 de milioane de autovehicule vândute pe piaţa second hand din SUA, experții au găsit 10 modele pe care deţinătorii le vând din diverse motive chiar în primul an de exploatare.

Majoritatea maşinilor din lista care urmează este ocupată într-un mod straniu de modele premium ale unor mărci germane. De asemenea există o pereche de maşini produse de companii locale şi japoneze.

PoziţiaModelulProcentajul maşinilor revândute
1BMW Seria 38
2BMW Seria 57,1
3Mercedes-Benz C-Class6,1
4Nissan Versa Note4
5Dodge Dart3,9
6BMW X33,9
7BMW Seria 43,9
8Mercedes-Benz E-Class3,9
9Chrysler 2003,8
10Subaru WRX3,3

Vezi şi: (video) Zece opțiuni de top din 2018. Cele mai bune mașini ale anului

Vezi şi: Top 100 cele mai vândute modele de maşini în 2017 în toată lumea

Vezi şi: Top 100 cele mai vândute modele de maşini în 2017 în Europa

Vezi şi: Statistica vânzărilor de mașini noi în primul trimestru din 2018. Cine vinde mai bine?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/