Top demnitari din Moldova cu maşini scumpe prea ieftine

Portalul avere.md a realizat câteva clasamente despre mai multe persoane cu demnitate publică, în ceea ce priveşte veniturile pe care le deţin, proprietăţi, automobile, active, etc. În total a fost monitorizată situaţia financiară a 244 de funcţionari din diverse instituţii ale statului.

Din informaţiile acumulate am selectat doar ce automobile au aceste persoane şi cât costă acestea.

Un top 10 al demnitarilor care deţin mai mult de trei automobile este alcătuit majoritar din deputaţi al Parlamentului Republicii Moldova, dar şi membri ai Cabinetului de Miniştri.

Screenshot_8

Un alt top care ne-a impresionant este cel al demnitarilor care deţin automobile foarte ieftine. În declaraţia de avere aceştia au indicat că maşinile costă extrem de puţin, în timp ce valoarea lor reală, pe piaţă, este de zeci de ori mai mare.

Screenshot_9

Totodată, puteţi vedea care este valoarea (în lei) a garajelor demnitarilor, conform declaraţiilor depuse în anii 2013-2015:

* Click dreapta pentru a deschide imaginea într-o pagină nouă, pentru a o putea vedea în dimensiuni complete.

screencapture-www-avere-md-1468393218358

Potrivit avere.md, informaţiile despre veniturile, proprietăţile şi interesele persoanelor cu demnitate publică din Republica Moldova sunt colectate din declaraţiile de avere şi interese depuse la organele abilitate şi din alte surse deschise.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/