Trei lucruri care se vor schimba odată cu noua generaţie de maşini Mercedes-AMG

Toate modelele de generație următoare Mercedes-AMG sunt programate să fie dotate standard cu un sistem de tracţiune integrală, inclusiv sportiva de top AMG GT, conform declaraţiilor șefului subdiviziunii, Tobias Moers. Din câte se pare, noul A 45 AMG va da tonul.

Un downsizing al motoarelor este, de asemenea, pe masa de joc deoarece Mercedes-Benz îşi doreşte extinderea pe larg a strategiei sale de electrificare.

Într-un interviu pentru colegii de la Autocar, Moers a vorbit despre direcția de viitor pe care vor merge Mercedes-urile de performanţă. În primul rând, toate modelele AMG de nouă generaţie vor avea un sistem de tracţiune integrală. Potrivit managerului german, clienţii îşi doresc asta: chiar și cei care achiziționează un Mercedes-AMG GT, de multe ori întreabă despre posibilitatea de a comanda un sistem de tracţiune integrală. Iar în cazul modelului E 63 AMG de ultimă generație, care pune la dispoziţie atât tracţiune spate cât şi una integrală, aflaţi că peste 90% din cereri le reprezintă ultimul sistem care are şi un Drift Mode.

Tranziția la un sistem de tracţiune integrală a maşinilor în caroserie sedan și a altor autoturisme nu reprezintă o problemă, însă iată pentru coupeurile şi decapotabilele din familia AMG există careva impedimente, astfel încât acesta va apărea pe ele odată cu noua generaţie a modelului. Acum, cu facelift-ul, nu a fost posibil deoarece e construit pe o platformă originală cu o cutie de viteze montată în partea posterioară după o schemă transaxle. Ar fi fost prea scump și nerezonabil dacă s-ar fi schimbat planurile mai devreme.

Pe noua generaţie AMG GT lucrurile vor fi mai simple. Primele informaţii oficiale, din spusele lui Moers, ne dezvăluie că aceasta va folosi o platformă comună cu cea a roadster-ului SL de nouă generaţie, în dezvoltarea căruia divizia AMG este implicată activ.

Vezi şi: (foto) Premieră: Mercedes-Benz SL Grand Edition – cea mai exclusivistă ediţie specială a generaţiei curente

Al doilea lucru care se va întâmpla vine drept o confirmare a unor zvonuri. Tobias Moers a spus că cele mai puternice modele AMG vor fi maşini hibride (plug-in). În baza acestor informaţii există un enorm potenţial în urma luării unei astfel de decizii: compania Mercedes-AMG nu va mai creşte puterea motorului său V8 la peste 640 de cai, dar în schimb va creşte puterea sistemului prin intermediul unui electromotor de pe puntea din spate.

O astfel de unitate de propulsie va apărea anul viitor pe Mercedes-AMG GT 4 door Coupe şi va deveni astfel un rival cu drepturi depline pentru Porsche Panamera Turbo S.

Un al treilea moment se referă doar la clasa C de automobile. Următoarea generaţie C 63 AMG ar putea fi dotată cu un motor cu şase cilindri în loc de unul V8 pentru a se conforma mai bine normelor de emisii. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, valul pornit va acoperi şi alte modele compacte.

În context vorbind, Moers a mai confirmat faptul că în gama Mercedes-AMG nu vor mai exista maşini cu motoare V12, dincolo de S65 Final Edition, însă: “Suntem încă responsabili de motoarele V12 – poate modelele Maybach vor folosi unul în generația următoare S-Class, dar nu AMG”.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/