Un nou parteneriat cu start-up-ul Rivian! Ce va obţine Ford în schimbul unor investiţii de $500 milioane

Rivian a anunțat astăzi despre o nouă investiție de 500 de milioane de dolari vărsată în conturile personale de către gigantul Ford Motor Company!

În plus față de investiție, companiile au convenit să colaboreze pentru a dezvolta un nou vehicul electric cu baterii pentru portofoliul de EV-uri în creştere a Ford, folosind platforma skateboard inovatoare a celor de la Rivian.

RJ Scaringe şi Bill Ford

“Acest parteneriat strategic marchează o altă piatră de temelie în efortul nostru de a accelera tranziția spre mobilitate durabilă. Ford are un angajament de lungă durată în ceea ce privește sustenabilitatea, cu Bill Ford fiind unul dintre cei mai vechi avocați ai industriei auto. Suntem încântați să folosim tehnologia noastră pentru a lansa mai multe vehicule electrice pe drumuri”, a declarat RJ Scaringe, fondator și CEO al Rivian.

“Suntem încântați să investim și să colaborăm cu Rivian. Am ajuns să-l cunosc și să-l respect pe RJ, și ne împărtășim un obiectiv comun pentru a crea un viitor durabil pentru industria noastră prin inovare”, a adăugat Bill Ford, președintele executiv al Ford.

Vezi şi: Cea mai valoroasă companie din lume a investit 700 de milioane de dolari în noul brand rival pentru Tesla

Amintim că Rivian a dezvoltat deja două vehicule electrice, începând cu o foaie curată şi cu un caracter aventuros în centrul fiecărei decizii de proiectare și inginerie. Produsele de lansare, pick-up-ul R1T pentru cinci pasageri și SUV-ul R1S pentru șapte pasageri, vor fi capabile să ofere o autonomie de peste 640 de km și o combinație de performanță, capacitate în off-road și utilitate de neegalat, începând cu sfârșitul anului 2020.

“Pe măsură ce continuăm transformarea Ford cu noi forme de vehicule inteligente și propulsie, acest parteneriat cu Rivian aduce o nouă abordare la ambele capitole. În același timp, credem că Rivian poate beneficia de expertiza și resursele industriale ale Ford”, a menţionat şi Jim Hackett, președinte și CEO Ford.

Gigantul american intenționează să dezvolte un nou vehicul folosind platforma electrică modulară, botezată skateboard, a celor de la Rivian. Acest lucru este în plus față de planurile existente ale Ford de a dezvolta un portofoliu de vehicule electrice cu baterii. Ca parte a investiției sale de 11 miliarde de euro anunțată anterior, Ford a confirmat deja două vehicule cheie pe deplin electrice: un crossover inspirat din formele lui Mustang şi care apare în 2020, dar şi o versiune cu zero emisii a pick-up-ului F-150.

Chiar şi cu această investiţie din partea Ford, Rivian rămâne o companie independentă. Investiția este supusă aprobării obișnuite de reglementare. Urmând investiția Ford, Joe Hinrichs, președintele Ford Automotive, se va alătura echipei formate din şapte membri din conducerea Rivian.

Vezi şi: (video) Ford a anunţat despre 16 modele electrificate, toate pregătite pentru piaţa europeană

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/