Veste extraordinară pentru fanii modelului Lada Niva. Iată când va debuta noua generaţie

După 40 de ani de istorie, conducerea AutoVAZ a decis că a venit timpul ca modelul Lada Niva să se nască din nou. Compania rusească lucrează la o nouă generaţie care va debuta chiar anul viitor.

Până anul trecut, Land Rover Defender era unul dintre cele mai vechi modele off-road existente pe piață. De la plecarea acestuia am rămas cu Mercedes Clasa G, însă și acesta este pe punctul de a fi reînnoit.

Treptat, cele mai vechi și populare modele în teren accidentat părăsesc scena auto pentru a lăsa loc unor urmași ceva mai tehnologizați.

Asemeni lui Defender și G-Class, și vechiul Lada Niva se pregătește de o nouă generație. O confirmă producătorul rus AutoVAZ prin vocea președintelui său, Nicolas Maure. Într-un interviu recent, acesta a declarat că Lada Niva se pregătește să se adapteze pieței auto tehnologizate, după o carieră care însumează 40 de ani.

Deși în trecut au existat mai multe speculații privind posibilitatea de a vedea arhitectura lui Dacia Duster și în cazul noii generații Lada, oficialii ne asigură că nu va exista un astfel de transfer. Asta în condițiile în care un Lada Niva cu platforma lui Duster ar fi fost ceva mai ieftin de dezvoltat.

Aşa după cum am mai menţionat, premiera modelului este așteptată anul viitor, după care va fi oferit consumatorilor în variantele cu trei sau cinci uşi.

Surse: Automarket, Carscoops

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/