(video) A prins praf aproape cinci decenii! Un Packard produs în 1927 a fost găsit într-o fabrică părăsită

Mașinile de obicei au fost şi sunt produse în uzine, dar nu sunt găsite abandonate şi acoperite cu praf, lăsat de mai mulţi ani, undeva în subsolul unor astfel de clădiri. Există însă şi excepţii.

Acum câteva săptămâni a fost identificat un Packard produs tocmai în anul 1927, care, într-o stare bună, a stat câteva decenii bune într-o fabrică părăsită din Philadelphia, SUA.

Fostul atelier de lucru cu metale și depozitul de producție textilă va fi scos în curând la vânzare, și, prin urmare, “rezidentul” a avut nevoie de un loc alternativ de depozitare.

Vândut nou în Philadelphia în 1927, acest Packard a fost cumpărat mai târziu la mâna a doua, în 1940, de către fostul proprietar al acestei întreprinderi, care o folosise zilnic drept maşină de serviciu timp de peste un deceniu.

Dintr-un reportaj realizat de o echipă specializată în restaurarea unor astfel de automobile clasice, aflăm că maşina pare a fi un sedan Packard Six. Pe odometru indica aproximativ 16.000 de km doar.

Se crede că a fost folosit în viaţa sa pentru unele călătorii de familie tocmai în Connecticut, dar şi pentru deplasări zilnice de acasă la fabrică şi înapoi, atunci când afacerea mergea ca pe roate.

Vezi şi: (video) Un american şi-a cumpărat o fermă părăsită la licitaţie şi a găsit în garaj o maşină despre care nu ştia

Din păcate, la mijlocul anilor ’50, proprietarul s-a confruntat cu mai multe probleme de ordin mecanic, motiv pentru care acest Packard nu a mai văzut carosabile. Iniţial acesta a stat în garajul unui membru al familiei, după care, din cauza unor circumstanțe, era nevoie de găsit un alt loc pentru păstrarea în condiţii de siguranţă şi respectiv a fost ales interiorul fabricii.

Packard-ul a stat acolo încă dinaintea lui 1974 şi până în luna ianuarie a acestui an, colectând praful a circa cinci decenii lungi, până în ziua în care fiul proprietarului şi-a adus aminte de maşina tatălui, produsă încă înainte de război, şi s-a întors să o salveze din clădirea care îl ascundea, care conține, de asemenea, o mulțime de amintiri de familie.

Vezi şi: (video) O duzină de BMW-uri Seria 5 E34 noi au fost găsite într-un depozit din Bulgaria

Reprezentând o epocă atunci când proprietatea unui Packard era considerată o experiență de top, acest exemplar din 1927 a păstrat multe caracteristici interesante din acea perioadă, inclusiv la interior. Printre acestea se numără nişte jaluzele pentru geamurile posterioare, o bară care servea drept suport pentru picioare pentru pasagerii din spate, un volan din lemn, întrerupătoare de lumină între secțiunile față și spate ale mașinii sau un încălzitor Duplex pe podea.

Acum, adus înapoi în familie și depozitat în condiții de siguranță încă o dată într-un garaj, acest Packard Six sedan așteaptă un proces de restaurare care să-l readucă în condiţiile fresh în care era după ce a părăsit uzina producătoare.

Vezi şi: (foto) Într-un cartier al oraşului Berlin a fost găsit un service auto abandonat cu Moskvici-uri

Cum arăta maşina altădată:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/