(video) A sosit timpul! Ford dezvăluie toate detaliile despre noul Fiesta ST şi îl scoate la vânzare

Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Ford a dezvăluit toate detaliile despre noul Fiesta ST, după ce l-a prezentat de fapt acum un an şi tot atunci spunându-ne că trebuie să aşteptăm 2018 până când va fi scos în vânzare. Iată că această perioadă de timp a trecut foarte repede şi micul hot-hatch este gata să facă senzaţie pe drumuri.

Noul Ford Fiesta ST ascunde sub capotă un propulsor EcoBoost de 1.5 litri şi cu trei cilindri, care foloseşte tehnologii precum turbo compresia, injecţia de înaltă presiune şi distribuţia variabilă dublă prin sistemul Twin-Independent Variable Cam Timing (Ti-VCT). Toate acestea sunt utilizate pentru a dezvolta 200 CP la 6000 rpm şi 290 Nm între 1.400 şi 4.000 rpm.

Acceleraţia 0-100 km/h are loc în 6.5 secunde, iar viteza maximă este de 232 km/h. Cutia de viteze este una mecanică cu şase trepte, iar tracţiunea pe puntea din faţă.

Noua combinaţie dintre tehnologia de injecţie directă şi cea de injecţie indirectă secvenţială lucrează alături de sistemul inovator de dezactivare a cilindrilor pentru a scădea consumul şi emisiile CO2 cu 11% în comparaţie cu anterioara generaţie Fiesta ST200.

Noul Ford Fiesta ST mai dispune de moduri selectabile de pilotaj Drive Modes, prezente în premieră, care permit configurarea sistemelor care controlează motorul, direcţia şi stabilitatea maşinii cu ajutorul setărilor Normal, Sport şi Track. Printr-o simplă apăsare de buton, hatchback-ul flexibil care poate fi folosit în viaţa de zi cu zi poate fi transformat într-un automobil sport cu aspiraţii de maşini de circuit.

De asemenea, are o supapă activă în sistemul de evacuare a gazelor de eşapament, care amplifică sunetul antrenant şi natural dezvoltat de motorul cu trei cilindri.

Încă două lucruri interesante pe care le are sunt: un diferenţial mecanic cu alunecare limitată, sistem prezent în premieră pe Ford Fiesta ST şi noile arcuri vectoriale (Force Vectoring Springs), tehnologie brevetată de Ford. Toate acestea îi permit lui Fiesta ST intrări mai agresive în viraje şi un răspuns mai exact care oferă o experienţă excelentă de condus, unde mai pui că poate avea un sistem Launch Control.

Sistemul de frânare de înaltă performanţă include discuri ventilate de 278 mm pe faţă şi solide de 253 mm pe spate.

Vezi şi: (video) Test Drive: Am testat în Slovenia noul Ford Fiesta

Elemente tehnologice disponibile includ: conectivitate prin sistemul multimedia SYNC 3, un pachet audio de top B&O PLAY şi tehnologii sofisticate de asistenţă a şoferului precum sistemul de menţinere a benzii de rulare (Lane Keeping Aid), sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition), un cruise control adaptiv, alături de dotări precum ştergătoare sensibile la ploaie, comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, lumini de zi cu LED-uri, etc.

Modelul va fi disponibil în caroserie cu 3 sau 5 portiere şi într-un pachet de design sportiv ST care oferă jante standard de 17 inci sau de 18 inci opţional. În total vor exista trei nivele de echipare ST-1, ST-2 şi ST-3, care se vor deosebi prin posibilităţi mai largi de personalizare.

Culorile pentru exterior pot fi: Frozen White, Magnetic, Moondust, Performance Blue, Race Red, Shadow Black, Silver sau Silver Fox. La interior sunt oferite standard scaune Recaro cu sprijin lateral ridicat, un mâner ST al levierului schimbătorului de viteze şi un volan cu partea inferioară turtită. Acesta din urmă, mânerul frânei de mână şi husa inferioară din piele a levierului vor avea nişte cusături contrastante.

Primele maşini vor fi livrate din iunie 2018. Preţul de start în Marea Britanie porneşte de la 19.000 de lire sterline.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...