(video) Accident în Chişinău cu mari semne de întrebare. Internauţii nu pot stabili cine e vinovat

Distribuie:
 • 89
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Un şofer din Chişinău, proprietarul automobilului Honda din imaginile de mai jos, a fost implicat într-un accident de circulaţie la sensul giratoriu de la intersecţia Alecu Russo – bd. Moscova.

Totul s-a întâmplat la sfârşitul lunii mai a acestui an, însă până în prezent conducătorul participă la şedinţe de judecată pentru a demonstra că nu este el vinovatul accidentului.

Automobilul i-a fost lovit de un BMW X5 înmatriculat în Italia, care intrând pe una din benzile sensului giratoriu şi-a schimbat brusc direcţia de deplasare. Impactul a fost inevitabil.

La prima vedere se face vinovat conducătorul SUV-ului, însă poliţia a afirmat altceva. BMW-ul era obstacol din dreapta, astfel încât după reguli şoferul de la volanul sedanului trebuia să îi cedeze trecerea.

Vezi şi: (video) Șoferul care ar fi provocat în mod intenționat un accident în Chişinău, reținut de poliţie. Iată ce le-a declarat

Un inspector care a documentat cazul a declarat că el totuşi se face vinovat şi va fi penalizat cu 1.000 de lei şi şase puncte de penalizare.

După o conversaţie cu proprietarul BMW-ului, poliţistul şi-a schimbat părerea, spunând că trebuie să semneze doar o hârtie, însă fără să fie nevoit să plătească amenda.

4b751d6s-960

Revoltat de această situaţie, moldoveanul a sunat la liniile fierbinţi a MAI şi CNA, însă fără un rezultat. Ulterior a decis să meargă în instanţă cu acest caz.

Recent a povestit întâmplarea într-un grup de şoferi pe o reţea de socializare, dorind să afle părerea mai multor colegi din trafic, însă şi acolo taberele au fost împărţite în două.

Voi ce spuneţi, cine se face totuşi vinovat de acest accident? Iată imagini video:

Vezi şi: (video) Se întâmplă din nou în Chișinău? Vezi cum un șofer a provocat un accident rutier


Distribuie:
 • 89
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

92 Responses

 1. Sergiu spune:

  Este vinovat cel de pe cerc pentru ca si-a schimbat banda…

 2. Cezar spune:

  BMW vinovat 100%
  El din start nu era pe banda corecta, chiar inainte de a intra pe cerc. Cealalta masina era deja in cerc, deci avea prioritate in orice caz.
  Politistul a fost corupt.

  • DimitriR spune:

   :D cum nu era pe banda corecta? Ce aberatii vorbesti? Foarte corect a intrat pe cerc, pe prima banda.

 3. Alex spune:

  Vinovat X5-ul. Fara discutii.

 4. Anonim spune:

  Teoretic e vinovata Honda: ambii au fost pe cerc giratoriu, Honda si-a schimbat banda si nu s-a asigurat. Intrebarea este cite bezni are acest cerc giratoriu, una sau doua? Nu sunt delimitate benzile de pe cerc, nu se vede un marcaj marcaj pe banda din dreapta de unde a venit BMW (bd Moscovei). Deci vinovat e Chirtoaca.

  Practic cel cu BMW e jita, venea de pe bd Moscovei, a stat pe banda care face dreapta deoarece banda aia merge mai repede, dupa care s-a incadrat in cerc, daca vroiai sa intre in cerc trebuia sa stea pe banda din stinga.

 5. Tim spune:

  Honda care era pe prima banda a cercului se face vinovata…deoarece a schimbat banda fara sa cedeze.
  P.S: Cezar, daca te uiti atent BMW ul a intrat si el pe cerc odata cu Honda doar ca pe banda extrema. Cel cu Honda s a bagat pe Banda lui.

  • vasile spune:

   si soferi tormoji mai avem in moldova. bl…adi te temi sa mergi pe drum. si scrii ma prostii. la stinga se face din banda stinga nu din dreapta. asa ca BMW vinovat 100%. dute ba si invata la scoala auto. blegule.

  • Andrey spune:

   Cum poți afirma așa prostii???
   Uite cel cu bmw cum îi ”taie” banda.
   Fii atent Hoonda nu își schimbă brusc direcția de deplasare!!!
   Păcat ca avem așa conducători auto ca tine, dacă meriți așa cuvînt!!!

   • vasile spune:

    +1

   • Dorian spune:

    Acolo benzile merg in cerc desteptule, dar nu drepte. Honda si-a schimbat banda, deci trebuia sa cedeze…

   • DimitriR spune:

    Care banda a taiato? Bai cercul e rotund. HONDA a taiat BANDA din dreapta. Inainte de a face la dreapta, asigurate. Si nu uita, ca e SENS GIRATORIU, care se circula in cerc. NU DIRECT INAINTE.

 6. Doina spune:

  Si eu cred ca prioritate are cel de pe cerc. Aici nu merge regula din dreapta. Unde a invatat politistul?

  • DimitriR spune:

   Daca te mai gindesti, sensul giratoriu are mai multe benzi, din pacate nu erau desenate. Probabil nu a atras atentie soferul HONDA ca nu numai curu lui incape acolo.

 7. Albert spune:

  Desigur ca BMW e vinovat .

 8. Anonim spune:

  Care banda, vezi vreo banda )) tu vb de acea banda virtuala care toți soferii le improvizează după cum se formează rindul de mașini.. O dacă ce carosabilul nu e marcat regula nu e, mergi pe unde vrei, atunci banda nu exista

  • vasile spune:

   alt bou. citeste ba regulamentul. in cazul lipsei marcajului banda se considera fisia de carosabil care permite dupa latime deplasarea intr-un singur rind. ble….ti ti-e frica sa mergi prin moldova citi boi ca tine sint

  • Andrey spune:

   Sorry, dar esti tare prost de tot!
   Cum poți afirma așa, ”mergi pe unde vrei dacă nu este indicat direct banda marcată”. atunci de ce vin agenții si masoara distanața drumului???
   bmw nu o suta dar o mie de procente vinovat!!!!!!!!!

 9. Tim spune:

  Anonim, pai asa se face ca si cel cu Honda e Jita ca s-a bagat pe prima banda a cercului da apoi a iesit de pe cerc…de ce n a luat banda a 2-a extrema daca stia ca o sa iasa de pe cerc…ambii n-au selectat corect banda si da ai dreptate acolo in mod normal daca ar fi marcajele aplicate s-ar face 2 benzi, prin urmare honda a paraist banda si n a cedat…

 10. Anonim spune:

  Hai sa punem o intrebare..
  De fapt, ambii pe sens giratoriu, doua benzi, Honda pe banda stingă, x5 pe a doua
  Imaginați-vă ca mergeți ambii la o distanta egala unul de altul, faceți 10 cercuri pe sens giratoriu, ambii cu prioritate, la un moment Honda de pe banda stingă continua deplasare înainte, iese din sensul giratoriu, iar x5 de pe a doua banda continua deplasarea pe sensul giratoriu, (ambii la o distanta) cine cedează?

  • Andrey spune:

   hai sa nu inventam bicicleta!!!!
   de pe a doua a treia banda fiind in sens giratoriu si dorind sa virezi la stinga, trebuie sa cedezi, asigurate ca ti-a cedat drumul sau nu ai obstacol si continua deplasarea, bmw vinovat.

   • Dorian spune:

    Se vede ca trebuie sa inventezi totusi bicicleta, ca nu ai inteles nimic :))

   • DimitriR spune:

    Bai Andrey, tu esti cam prost. PE SENSUL GIRATORIU POTI SA TE INVIRTESTE de 100 ORI fara ca sa SEMNALIZEZI STINGA! Doar la iesire ca in cazul HONDEI, trebuie sa cedezi din dreapta!

 11. Vasile spune:

  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lectie-de-circulatie-de-la-marian-godina-prioritatea-in-sensul-giratoriu–127033.html

  citeste regulamentul circulatiei rutiere, si data viitoare fii mai atent . pace ;)

  • vasile 2 spune:

   alt bou. si tu si politistul de la iasi. citeste pct.40 al regulamentului din moldova

 12. Tim spune:

  Anonim hai s-o clarificam impreuna…ca se cam bat cap in cap..

  – când circulația se desfășoară pe benzi (delimitate prin marcaje), cu respectarea săgeților direcționale în funcție de direcția de mers dorită.
  – când circulația se desfășoară pe rânduri, cei care vor să vireze la dreapta, ocupă rândul din dreapta, cei care vor să vireze la stânga sau să întoarcă ocupă rândul din stânga, iar cei care doresc să circule pe direcția înainte ocupă oricare dintre cele doua rânduri.
  – se ocolește centrul intersecției prin dreapta rondului, în sensul arătat de săgețile de pe indicatorul „sens giratoriu“;
  – vehiculele care vor circula la dreapta vor avea în funcțiune semnalizarea dreapta de la intrarea în intersecție până la părăsirea ei, circulând cât mai aproape de marginea din dreapta intersecției;
  – vehiculele care vor circula la stânga sau vor întoarce, vor avea în funcțiune semnalizarea stânga, se vor apropia cât mai mult de rondul intersecției, iar la părăsirea acesteia, vor avea în funcțiune semnalizarea dreapta;- vehiculele care circulă pe direcția înainte, la părăsirea intersecției, vor avea în funcțiune semnalizarea dreapta.

  !!! Atentie aici : La cui se acorda prioritate
  – toate vehiculele care se apropie de intersecție vor reduce viteza, reducând riscul accidentelor;
  – se acordă prioritate numai celor care vin din partea stângă;
  – simultan, mai multe vehicule pot pătrunde, se pot deplasa și pot părăsi intersecția;
  – prin amenajarea trecerilor pentru pietoni la distanță față de intersecție se asigură fluența circulației și se reduce riscul accidentelor.

 13. Vadim spune:

  Soferul Hondei se face vinovat.
  BMW a intrast pe sensul giratoriu in intersectia de mai inainte.
  Mai departe ei amindoi se deplasau pe benzi diferite.
  BMW are toto dreptul sa se deplaseze pe banda care e aleso macar si 10 cercuri fara a iesi de pe sensul giratoriu, iar Honda a vrut sa iasa de pe sens de prima banda, ceea ce nu se permite.

 14. Tim spune:

  Vasile multumesc p-u link, f clar si lamurit.

 15. Anonim spune:

  Ambii au incalcat si trebuie ambii amendati.

 16. Anonim spune:

  Aici sunt mai multi anonimi )))
  Tim..de acord Asa situații le întâlnim fiecare, dar oricum cedam, semnalizam, dar unii care tre sa cedeze, nu o fac, Tim cred ca cunoști despre ce vb
  Chișinău The Best

 17. Andrey spune:

  Scurt: AM CITIT TOATE COMENTARIILE, PE UNDEVA AM SI COMENTAT!!!
  Cuncluzia una: MII FRICĂ SĂ MERG PE ACELASI CAROSABIL CU CEI CARE AU ZIS CA BMW-ul NU ESTE VINOVAT!!!

  • Dorian spune:

   Corect, trebuie sati fie frica, dute si incvata mai bine :)

  • DimitriR spune:

   Andrey :) Tu nu faci diferenta dintre o intersectie simpla si una cu sens giratoriu. Dute te rog si invata, sa nu dai tu peste mine data viitoare intro asa situatie.

 18. Andrey spune:

  Pentru cei ”a tot stiutorii” atent uitativa la secunda a 11-a, puneți pauza, asa se face pe sens giratoriu???

 19. Anonim spune:

  Link-ul e bun…corespunde )))
  Dar ar fi bine sa fie marcajul, este foarte important.. chiar dacă e vopsea de lemn sau metal, diluata dintr-o cantitate mica în una mai mare.. Chirtoaca totuși vopsește-le ))

 20. Dumitru spune:

  Vinovat X5 100%.
  1. Nu a cedat intrind in sensul giratoriu
  2. El e tir sa faca asa manevra cu atita rezerva de pe banda din dreapta? )
  3. Nu a semnalezat ca vrea sa vireze la stinga

 21. Mihai spune:

  dupa parerea mea nu doar ca soferul BMW este vinovat, ci el intentionat a creat acest accident, daca observati el a accelerat brus dupa care a virat la stinga fara a semnaliza intentia sa si fara a se asigura. cred a asta se cheama avto podstava.

  • Dorian spune:

   Posibil intentionat, dar oficial nu e vinovat.

  • DimitriR spune:

   Care brusc mai? Pe SENSUL GIRATORIU SE CIRCULA IN CERC SPRE STINGA! Aici nu e intersectie obisnuita. Aici se merge doar in cerc fara semnalizari. Cind iesi de pe cerc semnalizezi PARTEA DREAPTA si CEDEZI partii din DREAPTA. IOPTA!

   • Mihai spune:

    esti prea irascibil, pe sens giratoriu semnalizezi intentia de ati schimba banda sau iesirea de pe sens giratoriu.(În cazul în care conducătorul are intenţia de a preselecta banda, el trebuie să cedeze trecerea vehiculelor care circulă în aceeaşi direcţie pe această bandă.)(Pentru prevenirea oricărui pericol şi pentru a nu stînjeni traficul, conducătorii de vehicule trebuie să semnalizeze cu ajutorul semnalizatoarelor de direcţie sau cu braţul,…)

 22. Ion spune:

  Vinovat de accident se face soferul BMW-ului,el a intrat pe cerc mai tirziu decit Honda,nu a cedat,a accelerat pe cerc si a creat accidentul.

  • Artiom spune:

   Cui sai cedeze, daca sunt 2 benzi si cea pe care a intrat e libera? Lu mama ta sai cedeze? :D

 23. uasea spune:

  in circulatia cu sens giratoriu, trecerea se cedeaza celor din „interiorul” cercului: cu alte cuvinte, celor din stinga ta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Iu spune:

  Pentru şoferul Hondei – îi recomand să facă nişte ore suplimentare de teorie la şcoala auto, şi anume la tema deplasării pe sensul giratoriu..))
  Sectorul de drum cu sens giratoriu are benzile în formă de circumferinţe, în jurul centrului. Sectorul cu sens giratoriu în întregime are prioritate de regulă faţă de celelalte străzi cu care se intersectează; iar benzile de pe acest sector sunt toate egale între ele ca prioritate…
  Deci şoferul BMW-ului, odată fiind intrat pe banda sa din sensul giratoriu (iar el deja se mişca pe această bandă până la momentul impactului), poate să se rotească măcar şi o jumătate de zi pe această bandă, în cerc, fără să schimbe direcţia..!!! Iar când va dori să iasă de pe sensul viratoriu, va trebui să semnalizeze la dreapta, să se asigure că banda din dreapta este liberă sau că i se permite manevra, şi apoi să vireze. La fel şi dacă va dori să treacă pe banda din stânga.
  Anume asta trebuia să facă şi şoferul Hondei! Honda se deplasa pe banda 1, şi apoi a pornit ieşirea de pe rond şi a intrat pe banda 2 fără măcar să conecteze semnalizatorul la dreapta, şi fără să se asigure că banda din dreapta este liberă;)))
  Personal m-am ciocnit foarte des cu aşa agramaţi, şi nici nu pot să-i numesc şoferi pe cei care, de exemplu, se deplasează pe str. Kiev, traversează în linie dreaptă sensul giratoriu în plină viteză, continuându-şi deplasarea deja pe bd. Moscova — şi afirmă că „nu şi-a schimbat sensul mişcării (a mers doar înainte;!), deci avea prioritate!”..!!!! Asta e culmea ipocriziei…;)
  Deci îl sfătuiesc pe şoferul Hondei să nu cheltuiască fără rost banii prin instanţe…

 25. EEE! spune:

  vinovat soferul la honda, intrat pe banda din stinga, fara sa porneasca semnalizatorul, ( vad ca majoritatea asa intra si inq semnalizator de stinga xD, rofl, #omg), la prima intersectie n-o schimbat banda, la a II-a nu o schimbat banda, la a treia deodata o ieshit si cred ca precis dorea tot pe banda care o intrat in sensul giratoriu, pur si simplu el nu l-o observat, pt ca nu o frinat deloc si simplu s-o oprit in el, ( pt asa ceva sint oglinzi), fiindca la iesirea din cerc trebuie cit mai aproape de partea dreapta a carosabilului, pt a evita asha situatie trebuia sa mai faca un cerc, posibil a activat optiunea „prosko4it” am sa reushesc, cum sa reushesti daca bmw cu 1/2 auto inainte, da, soferul la volanului bmw tot a incalcat, ca nu a semnalizat cind a intrat in intersectie cu sens giratoriu, dar el oricum era pe partea dreapta, el la orice intesectia putea sa iasa din sens giratoriu, mai este un factor „ciutio” soferul hondei instinctual nu o simtit momentul, tot din practica, principalul ca toti sanatoshi, ei nu-i pi asta, pashi, sanatate shi numa’ ghine!

 26. Aurel spune:

  Vinovat se face conducatorul BMW :
  1. A intrat de pe banda destinata Dreapta pe A.Russo conform indicatorului
  2.Nu a cedat autoturismului cu prioritate de pe sens giratoriu
  3.Honda are prioritate necatind ca sunt benzi la sensul giratoriu el avind nevoie sa paraseasca sensul giratoriu cu semnalele de rigoare are prioritate

 27. Anonim spune:

  Cel cu honda tot are o gresala ca nu a semnalizat ca iese de pe cerc

 28. Anonim spune:

  BMW e vinovat dupa parerea mea
  1. honda era pe cerc si trebuia sa-i cedeze,
  2. nu a intrat pe cerc in mod normal, a facut-o de pe banda ce face dreapta, care mai merge si innainte pe cerc, iar de pe banda a doua a cercului (virtuala) trebuia sa mearga innainte
  3. nu are semnal de virare,
  4. sa bazat pe faptul ” o sa proscacesc ”

  honda are totusi mai putine greseli

 29. Melvit21 spune:

  Conducatorul Hondei se face vinovat de acccident, deoarece sia schimbat directia de deplasare fara sa se asigure din partea dreapta… bafta lui, dar nu cred ca va obtine cistig de cauza…

 30. Anonim spune:

  cel cu BMV a intrat pe cerc dupa Honda. El era obligat sa cedeze

 31. Melvit21 spune:

  Conducatorul Hondei, nu are prioritate pentru ca intrat primul pe cerc, in momentul inpactului ambii erau pe cerc si ambii au prioritate atit timp cit traiectoria automobilelor reprezinta un cerc, care paraseste cercul acela cedeaza, cel putin asta spune regulamentul circulatie rutiere in MD… pe asta sa bazat credca si inspectorul de la politie…

 32. Iura spune:

  Ambii au Încălcat: cel cu BMW nu a cedat trecerea(a 6sec.) deoarece prin indicatoarele amplasate la întrare prioritate la acel cerc au cei ce se deplasează pe el; cel cu Honda nu a semnalizat la ieșirea de pe cerc, prin aceasta provocând accidentul

 33. Melvit21 spune:

  BMW nu la inncurcat cind a intrat pe cerc, se vede bine ca distanta dintre ei era destul de mare…

 34. nicolae spune:

  am sa dau un exemplu mai clar, la care unii sper ca vor intelege cine e vinovat, aici e greu ca unii sa inteleaga ca rondoul e mic, pentru asta ghidati-va dupa cum se merge pe rondouri mai mari ( kentford ) cind vii de pe H.Coanda (Columna), si intri pe cerc de pe banda 1, trebuie sa mergi pe Creanga ( spre Alba-Iulia ) , cui dai prioritate sau nu dai nimanui ?
  1. dai prioritate de pe cerc cdare vin , si intri tot pe prima banda in cerc
  2. pentru a merge pe Creanga schimbi banda ? da-i prioritate sau tai pe toti ca ai prioritate ? oare ?

 35. Melvit21 spune:

  e prea complicat acest exemplu, deoarece asa zis rodul din piata Dimitrii Cantemir nu are o forma circulara, si este destul de mult spatiu ca sa nu se respecte regulile, circulatia in aceasta intersectie e mai mult haotica, unica ce se respecta se cedeaza trecerea la intrare, dar dupa asta e jale mare mai ales pentru cei care circula rar pe aceasta intersectie… aici la bd Moscovei e mult mai clara situatia mic mare da e cerc vizibilitatea e ok din toate directiile numai ca regulile nu le respecta toti…

 36. 123 spune:

  Tre sa fii „Militioner” ca sa nu înțelegi ca cel cu BMW – ul e vinovat !!!

 37. Melvit21 spune:

  123… Argumente, nu doar concretizari!!!

 38. Victor spune:

  Soferul de pe cerc are prioritate. El are prioritate de a iesi din cerc , fata de cei ce doresc sa intre pe cerc. Soferul BMW -ului a savarsit o manevra de depasire in timpul deplasarii pe cerc, intretaind calea celui ce era pe cerc si intentiona sa iasa. Daca sa judecam dupa logica unor soferi , atunci soferul Hondei trebuia sa stea pe cerc ore in sir , asteptand cand se va termina randul din partea dreapta a sa. Cu logica e cam prost. Se vede ca si politistul nu e politist dar e mai degraba ment.

 39. Victor spune:

  Ambii soferi au dat dovada de necompetenta si au provocat accidentul rutier, nesemnalizand directia de deplasare.

 40. Melvit21 spune:

  Victor, se vede ca nu cunosti termenul ,, DEPASIRE”… La iesire te indepartezi de cerc, iesirea se face de pe prima banda, in caz contrar cind iesirea se face de pe 2 sau 3 banda cedezi la cei din dreapta,

 41. Anonim spune:

  Honda vinovat, ce atâta zarvă