in , ,

(video) Această greşeală o fac cei mai mulţi părinţi şi poate fi fatală pentru copii la o viteză de 50 km/h

Obişnuiţi să transportaţi copilul în maşină, în scaun special? Atunci trebuie să cunoaşteţi un lucru, care posibil îi va salva viaţa în cazul unui accident de circulaţie.

Odată cu instalarea sezonului rece, majoritatea părinţilor îşi aşează copii în automobile împreună cu îmbrăcămintea călduroasă (scurte, paltoane, etc), fără nici să ştie că acest lucru poate duce la, direct vorbind, moartea micului pasager.

FOTO: budapesttimes.hu
FOTO: budapesttimes.hu

De regulă, hainele de deasupra a copiilor pot fi de cele mai multe ori voluminoase, de aceea acest lucru le creează părinţilor o senzaţie greşită precum că micii pasageri sunt fixaţi sigur cu centurile de siguranţă. Adevărul e că aceste centuri nu vor menţine strâns corpul copiilor.

În cazul în care autovehiculul este lovit în accident, din cauza inerției copilul este brusc aruncat înainte şi se întâmplă o compresie a îmbrăcămintei care se află sub centurile scaunului special. Astfel, se eliberează şi mai mult loc pentru ca corpul micuţului să se mişte şi astfel să primească traume care de cele mai multe ori nu sunt compatibile cu viaţa.

Vezi şi: (foto/video) Volvo a prezentat o nouă generaţie de scaune pentru copii

Iată cum arată rezultatele unui crash-test la o viteză de 50 km/h a unui manechin-copil care este îmbrăcat cu o haină groasă:

Cum trebuie să fie transportaţi corect copiii în scaune speciale în perioada rece a anului:

Experţii insistă că pasagerii minori trebuie să se afle în scaunul special fără haine groase. Pentru a se simţi confortabil şi ca să nu îi fie frig pe timp rece, copilul poate fi acoperit cu haina sa călduroasă sau cu o pătură care a fost pregătită din timp în maşină.

car-seat-safety-2

Cum trebuie să fie aşezaţi corect copiii în scaunele speciale pe timp de iarnă:

Această regulă îi vizează şi pe cei maturi. Specialiştii recomandă dezbrăcarea hainelor de la exterior, atât pentru pasagerii din automobil, cât şi pentru şofer. În caz contrar, eficienţa centurilor de siguranţă scade semnificativ.

Iată mai jos o instrucţiune video în care puteţi vedea cât loc rămâne între corp şi centurile de siguranţă ale scaunului special, atunci când copilul e îmbrăcat şi dezbrăcat de haina călduroasă:

Vezi şi: AutoBlog.MD recomandă: 10 sfaturi simple pentru un condus în siguranţă pe timp de iarnă

Sursă: 2drive.ru