(video) Ai nevoie, dar nu îţi poţi permite un scaun auto pentru copilul tău? O soluţie a fost lansată astăzi la Chişinău

O platformă web de donare a scaunelor auto pentru transportarea copiilor a fost prezentată şi lansată astăzi la Chișinău. Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului “Un scăunel din inimă”, implementat inclusiv cu sprijinul președintelui Parlamentului Andrian Candu în calitate de Ambasador al siguranței rutiere.

Platforma de donare a scaunelor auto este destinată, în special, familiilor cu venituri mici, care au nevoie de un scaun special pentru transportul copiilor de până la 12 ani, dar nu au posibilitatea să-l cumpere.

Prin intermediul platformei baby4baby.org se va putea realiza donarea scaunelor auto pentru copii de către familiile care nu mai au nevoie de ele. În stoc se află deja 20 de scaune, iar două dintre ele au fost donate astăzi în cadrul evenimentului.

De asemenea, la evenimentul de prezentare a platformei a fost prezent şi expertul elvețian Daniel Ballmann de la Touring Club Schweiz, care a susţinut un tutorial despre cum se pot monta şi utiliza corect diferite scaune pentru copii într-un automobil.

Proiectul “Un scăunel din inimă” este realizat de către Automobil Club din Moldova și Clubul BKA din Belarus, cu susținerea financiară a Federației Internaționale de Automobilism. Campania socială prevede petrecerea de activități similare în ambele țări, Moldova și Belarus și, anume, crearea platformei web de donare.

Scopul acestuia este de a asigura cât mai multe familii cu venituri mici care întâmpină dificultăți în achiziționarea unui sistem de reținere, cu un scăunel auto corespunzător înălțimii și greutății copilului. Un alt scop al proiectului este de a face schimb de experiență și succes și de a extinde zona de utilizare a platformei web între mai multe cluburi membre ale Federației Internaționale de Automobilism (FIA) și nu numai.

De menţionat că în cadrul proiectului vor fi admise doar scaunele auto care vor fi analizate minuţioş, acelea care nu au fost implicate într-un accident rutier şi care mai au un termen de valabilitate activ!

Vezi şi: (video) Premieră: A fost prezentat primul scaun auto pentru copii care are airbag-uri integrate

Amintim că din iulie 2013, în Moldova au intrat în vigoare noile modificări ale Regulamentului Circulației Rutiere, care stipulează că copiii cu vârsta sub 12 ani nu pot fi transportați decât într-un vehicul echipat cu un sistem special de reținere pentru copii (sau alte dispozitive corespunzătoare: scaun de înălțare – booster, care vă permit să fixați corect centurile de siguranță).

O statistică mai arată că în 2017, un număr total de 350 de minori au fost implicați în accidente rutiere, dintre care 12 minori au decedat, 237 au primit răni ușoare, iar 80 au fost grav traumatizați. Mai mult de 95 de copii au avut de suferit în calitate de pasageri, iar în rezultat trei minori și-au pierdut viața.

Detalii despre amenda care se dă în Moldova pentru lipsa unui scaun auto: INP aminteşte părinţilor care îşi transportă copiii fără scaune speciale că pot fi amendaţi

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/