in , ,

(video) Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a devenit cel mai rapid SUV pe Nurburgring

Zis şi făcut! Cea mai puternică şi mai rapidă versiune a lui Alfa Romeo Stelvio a stabilit un record de timp pe Nurburgring printre SUV-urile de serie.

La momentul prezentării modelului producătorul a anticipat că acesta va înregistra un timp mai bun decât deţinătorul anterior al celui mai bun timp, înregistrat de Porsche Cayenne Turbo S în 2015 (7:59.74).

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a parcurs un tur al circuitului german în 7 minute şi 51.7 secunde şi a devenit astfel singurul SUV care a intrat în top 100 cele mai rapide maşini de pe “Iadul Verde”.

La volan s-a aflat pilotul Fabio Francia, iar exemplarul folosit a mai fost dotat cu anvelope Pirelli, scaune sport, mecanisme de frânare carbono-ceramice şi o cuşcă de protecţie.

Amintim că primul SUV din istoria Alfa Romeo a fost prezentat în luna noiembrie a anului 2016. Lansat iniţial şi în versiune de performanţă Quadrifoglio, acesta pune la dispoziţie un motor bi-turbo de 2.9 litri care ştie să producă 510 CP şi 600 Nm de cuplu. Standard maşina are o tracţiune pe puntea din spate, însă în cazul unor derapaje pe loc poate să împartă cuplul 50:50 pe ambele punţi.

Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte, care le schimbă în 150 de milisecunde – cel mai bun indicator printre transmisiile automate moderne.

Apropo, Alfa Romeo mai deţine un record activ pe Nurburgring, modelul Giulia fiind cel mai rapid sedan de serie.

Vezi şi: (video) Record de timp pe Nurburgring. Alfa Romeo Giulia QV şi-a întors titlul de cel mai rapid sedan

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?