(video) Atacul SUV-urilor. Pe lângă noul Touareg, Volkswagen a prezentat alte patru maşini

Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Odată cu prezentarea noului Volkswagen Touareg, compania germană a marcat o etapă importantă în cea mai mare campanie de produse și tehnologii din istoria sa. Gama de SUV-uri a mărcii este în prezent extinsă pe scară largă şi urmează să fie extinsă şi mai mult.

Cunoaştem că în prezent linia de SUV-uri VW se compune din noul T-Roc, noul Tiguan, noul Tiguan Allspace (Europa) și Tiguan L (China), noul Atlas (SUA) și Teramont (China), plus noul Touareg complet redesenat ca SUV de top.

În cadrul evenimentului de prezentare a modelului Touareg, VW a prezentat încă patru SUV-uri noi! Ce-i drept, toate sunt orientate deocamdată pentru piaţa chineză şi au statut de concepte. Trei dintre ele au avut un habitaclu ascuns de ochii lumii, iar două în genere nu au încă o denumire.

Primul model din aceste patru, care va fi disponibil în curând pe piaţa locală, este T-Roc. Modelul va fi asamblat la uzina comună FAW-Volkswagen începând cu luna iulie. La prima vedere nu se deosebeşte cu nimic faţă de modelul european, însă chinezii vor mai avea un avantaj de la el: T-Roc-ul chinez este mai lung cu 84 de mm (până la 4.318 mm) şi respectiv ampatamentul a crescut cu 77 de mm (până la 2.680 de mm).

Crossoverul va putea fi cumpărat de chinezi cu doar un singur propulsor TSI de 1.4 litri (150 CP), cuplat la un DSG cu şapte trepte. Tracţiunea va putea fi una pe puntea din faţă sau integrală.

Un alt SUV prezentat poartă denumirea Volkswagen Powerful Family SUV şi acesta va fi produs la uzina comună VW-SAIC. Cine încă nu a observat că acesta este de fapt un Skoda Karoq, mai exact varianta sa alungită cu 50 de mm şi disponibilă doar în China?

Se presupune că modelul va ieşi din afara Chinei şi va fi disponibil la nivel global. Surse pe internet afirmă că modelul de serie se va numi VW Tharu!

Inserţiile din plastic de pe lateral, forma geamurilor laterale şi a portierelor, toate sunt asemănătoare cu cele ale lui Skoda Karoq, diferite fiind doar partea frontală şi posterioară. Blocurile optice şi stopurile sunt pe bază de LED-uri, iar oglinzile laterale stau acum montate pe suporturi pe uşi.

Deocamdată nu există detalii despre caracteristicile tehnice, însă ar putea prelua agregatele de pe Karoq-ul din China: 1.2 TSI (116 CP) şi 1.4 TSI (150 CP), alături de un DSG cu şapte trepte.

Al treilea concept a fost botezat Volkswagen Advanced Mid-Size SUV şi se crede că ar fi acea versiune cu cinci locuri a modelului Atlas, puţin modificată, care va fi demonstrată peste câteva zile la Salonul Auto de la New York.

Maşina chineză are suporturi diferite pentru oglinzile retrovizoare, mânerele sunt poziţionate sub linia laterală centrală, are bare de protecţie diferite şi o nouă grilă a radiatorului. Comune sunt doar aripile şi bosajele masive din zona roţilor.

Volkswagen Advanced Mid-Size SUV este asemănător în dimensiuni cu modelul chinez Tiguan L. Acest lucru înseamnă că va avea o lungime care va depăşi 4.7 metri. SUV-ul va fi produs de uzina FAW-Volkswagen şi împreună cu anteriorul descris ar trebui să apară în serie până la sfârşitul anului 2018.

A patra maşină prezentată este un Volkswagen Tiguan L care a primit o unitate de propulsie plug-in hybrid! Astfel, China va fi prima ţară în care va fi disponibil un astfel de model şi va fi scos la vânzare din această vară.

Sub capotă se ascund agregatele de pe conceptul Tiguan GTE: un benzinar TSI de 1.4 litri, două motoare electrice şi un DSG. În total se generează cel puţin 220 de CP. Modelul poate fi încărcat de la o priză casnică pentru a putea rula doar pe bază de energie electrică, însă autonomia nu a fost anunţată.

Din punct de vedere stilistic, noul Tiguan L PHEV are bare de protecţie modificate şi mai multe inserţii/elemente de culoare albastră.

Modelul are toate şansele să ajungă şi pe piaţa europeană, însă mai târziu.

Volkswagen promite că va mai extinde, de asemenea, capătul inferior al gamei de SUV-uri cu noul model compact T-Cross. De asemenea, a afirmat că primul SUV all-electric I.D. CROZZ va ajunge pe piață în 2020.


Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate