(video) Atelierul Delta4x4 propune modificarea lui Duster pentru o exploatare mai bună pe drumuri proaste

Atelierul german Delta4x4 a prezentat un pachet de îmbunătățiri pentru Dacia Duster, cel mai popular SUV compact de pe piaţa noastră. Modelului i-a fost mărită garda la sol, i s-au înlocuit roţile cu unele de tip off-road, iar motorul şi cutia de viteze au primit protecţie suplimentară.

Vezi şi: (foto) O firmă din România a transformat noua Dacia Duster într-un pick-up

Cu noul pachet de tuning care poartă semnătura nemților de la Delta 4×4, SUV-ul românesc este și mai capabil pe teren accidentat decât înainte. Pentru a se asigura că poate cuceri orice obstacol, atelierul propune echiparea Duster-ului cu un “lift kit” care creşte garda la sol cu 30 de milimetri, până la tocmai 240 mm, respectiv şi unghiurile de atac şi de degajare.

Noua gardă la sol a îmbunătățit geometria automobilului și a permis instalarea unor roţi noi cu anvelope off-road BF Goodrich All Terrain K02 de mărimi 215/70 şi cu jante de 16 inci. Apropo, linia de jante adaptate condiţiilor off-road este variată.

De asemenea, pe lângă un nou scut din aluminiu, cu o grosime de 5 milimetri, care protejează motorul și cutia de viteze, Delta 4×4 mai propune instalarea unui troliu cu o forță de tracțiune de două tone, lumini auxiliare semiproiectoare LED – PIAA din seria 550, un suport pentru bagaje pe acoperiş, dar şi un bull bar cu o grosime de 63 de mm din oţel inoxidabil.

Partea bună este că toate aceste piese pot fi comandate atât ca și pachet complet, dar și individual. Spre exemplu, troliul costă 1.178 de euro, jantele din aliaj cu anvelopele sus menţionate costă 1.790 de euro (dar prețul diferă aici în funcție de model), luminile auxiliare costă între 264 și 500 de euro, iar bull bar-ul poate fi al tău pentru 296 de euro. Componentele de suspensie din “lift kit” costă alţi 450 de euro.

La capitol tehnic nu s-a intervenit. În Germania, Duster este oferit cu motoare pe benzină SCe 115 (disponibile, inclusiv în versiunea cu gaz petrolier lichefiat), TCe 130 și TCe 150, precum și motoarele diesel dCi 95 și dCi 115. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau una integrală.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua Dacia Duster 1.5 dCi 4×4

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/