(video) Aţi auzit ceva ce sună mai tare? Top 5 cele mai zgomotoase maşini produse de Porsche

Un nou top 5 de la Porsche, care ne spune despre cele mai interesante maşini ale mărcii şi curiozităţi despre ele, în acest caz fiind vorba despre cele mai gălăgioase!

Pentru a afla care este cea mai bună la acest capitol, prezentatorul Jean Pierre Kraemer şi expertul Porsche Benjamin Marjana au luat un sonometru şi au mers în cel mai “sfânt” loc din Zuffenhausen, muzeul Porsche, acolo unde au descoperit adevărate hituri.

De menţionat că sunetul este măsurat în decibeli (dB), astfel încât această listă vă poate şoca. Dar întâi de toate citiţi asta: în statele occidentale, tehnica securităţii muncii le permite lucrătorilor să petreacă 8 ore pe zi la 90 dB. Deoarece cifrele mai mari spun că intensitatea sunetului este exponențial mai puternică, muncitoriilor li se permite să activeze doar 2 ore la 100 dB, în SUA de exemplu.

Apropo, celebra trupă KISS, când a dat un concert în Ottawa în 2009, intesitatea sunetului produs şi înregistrat era 136! O cifră de peste 120 dB cauzează vătămări auditive, iar la 130 dB se poate simţi chiar o durere fizică. 140 db este zgomotul mediu de pe puntea unui portavion din clasa Nimitz, iar o intensitate de 150 dB poate rupe tobele din urechi. Un zgomot şi mai mare poate produce un avion de luptă Lockheed SR-71 Blackbird sau un submarin diesel nord-coreean.

Aşadar, datorită poziţionării propulsorului în spate, Porsche 911 este destul de capabil în curse off-road. Modelul “Safari” cu un agregat cu volum de 3.0 litri (250 CP) a fost construit pentru a participa în cele mai dificile curse din lume. În trecut, când a început faimoasa cursă Paris-Dakar, probabil 122,9 decibeli ar fi putut fi auziți la linia de sosire.

A patra poziţie în acest top o ocupă o maşină de curse făcută pe baza generaţiei 996. Odată ce lumea a supraviețuit problemei Y2K, crezându-se că va veni sfârşitul lumii, Porsche a decis să construiască o mașină de curse în 2004.

Pentru a omologa această bestie pentru folosirea pe circuitele din întreaga lume, au fost obligaţi să construiască şi o versiune stradală, care s-a transformat în primul GT3 RS. Fiind şi în prezent una din cele mai puternice maşini de curse construite vreodată (3.6 litri, 445 CP), sunetul redat de eșapament are o intensitate de 123,4 dB.

Ce are Porsche 928 în comun cu modelul american original Camaro ZL1 original? Ambele utilizează motoare V8 din aluminiu cu distanțe egale ale alezajelor. Porsche şi-a dorit un coupe sportiv cu o putere mare provenită de la un V8 și un transaxle posterior. Acum că le are, face un sunet cu o intensitate de 126.4 db.

A doua maşină în acest top este o maşină pură de Formula 1 din anii 60 – Porsche 804, condus spre victorie de către Dan Gurney în 1962. Are un motor boxer cu opt cilindri şi cu 180 de CP, însă produc un sunet incredibil, cu o intensitate de 137 dB.

Cel mai gălăgios model pe care Porsche îl are în muzeu la fel nu este unul modern. Modelul 911 Carrera RSR Turbo 2.1 este dotat cu un motor boxer de doar 2.14 litri, care produce aproximativ 500 de cai putere şi este cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte. În total, compania a construit doar patru copii ale modelului. Sunetul pe care îl produce are o intensitate de 138.1 db.

În acest top am include şi câştigătorul maratonului Le Mans la categoria GTE Pro, Porsche-ul 911 RSR botezat “Pink Pig” în cinstea modelului original 917/20.

Vezi alte filmuleţe din serie Top 5 Porsche:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/