(video) Audi A8 L, în rol de taximetru. Un actor a fost adus la un festival într-o maşină fără şofer

Compania Audi a prezentat, profitând de publicul larg adunat la Berlin Film Festival, prototipul unui “taximetru cu autopilot” pentru VIP-uri. Automobilul autonom a fost construit pe baza modelului de serie A8 L W12.

Berlina a fost trimisă pentru a aduce la eveniment pe actorul Daniel Bruhl și pe prietena sa. Maşina s-a deplasat pe străzile capitalei germane înainte ca să ajungă la destinaţie, pe covorul roşu al Berlinale.

Pentru a se orienta în spaţiu, “creierul” sedanului a folosit informaţiile furnizate de nişte camere şi senzori. Datele primite erau comparate cu o hartă deja preinstalată în memoria calculatorului de bord.

Autonomos Audi1   Autonomos Audi

“Inteligenţa artificială” a automobilului a fost programată într-aşa fel, încât să asigure accelerări şi frânări foarte line. Odată ajuns la festival, Bruhl a declarat că sedanul într-adevăr s-a deplasat foarte liniştit, moale şi toate operaţiunile pe care le-a făcut au fost ideale.

Autonomos Audi2

“Am demonstrat deja că mașinile noastre pot fi pilotate pe circuit și conduse pe autostradă. Cu această ocazie am arătat că acestea se descurcă de minune şi în trafic”, a declarat inginerul Audi, Stefan Kirsch.

Autonomos Audi3

Amintim că proiectul de dezvoltare a maşinilor cu autopilot este dezvoltat de Audi de câţiva ani. În toamna lui 2014, producătorul german a costruit o maşină autonomă pe baza sportcarului RS7, numit ulterior “cea mai rapidă maşină cu autopilot din lume”.

Poţi citi mai multe detalii aici, într-un articol publicat în limba rusă: Беспилотный Audi RS7 установил рекорд

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/