(video) Noul AURUS Senat Cabriolet a fost astăzi prezentat oficial

Distribuie:
 • 15
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 30.04.2019) Astăzi la Moscova a fost prezentată decapotabila AURUS Senat, în trei exemplare, pregătită timp de doi ani pentru un eveniment grandios care va avea loc peste câteva zile – Parada Victoriei. Exact, această maşină va înlocui vechile ZIL-uri cu agregate GMC care au servit opt ani de zile.

Decapotabila se bazează pe platforma modulară unificată, cunoscută sub denumirea de EMP şi dezvoltată de centrul NAMI. Sub capotă ascunde fără modificări o unitate de propulsie hibridă care include un V8 biturbo de 4.4 litri (598 CP) şi un electromotor. Cutia de viteze este una automată cu nouă trepte, iar sistemul de tracţiune unul integral. Potrivit RIA Novosti, având o greutate de 3.5 tone poate face 0-100 de km/h în doar 6 secunde!

De un sedan se deosebeşte la mai multe capitole: două portiere lungi în loc de patru, un ampatament uşor mai scurt, praguri şi o podea întărită, un mod de rulare „ceremonial” în care viteza maximă este limitată la 20 de km/h, o suspensie diferită şi mult mai moale pentru a putea rula confortabil pe pavajul Pieţii Roşii, dar şi o gardă la sol redusă cu 20 de mm. Rigiditatea amortizoarelor, algoritmul funcţionării cutiei de viteze și a motorului sunt reglate prin apăsarea unui singur buton situat în apropierea levierului cutiei de viteze.

De asemenea, alte dotări includ un acoperiş textil cu un mecanism corespunzător de pliere şi un spaţiu special de depozitare al acestuia, un suport special în cabină pentru ca persoana oficială să se sprijine în timp ce stă în picioare, dar şi un stand pentru microfoane în locul scaunului din dreapta şoferului.

Noul AURUS Senat Cabriolet a fost făcut în trei exemplare şi este al cincilea model din gama noii mărci după un sedan, o limuzină, un monovolum şi un viitor SUV. Există în presa rusă şi o confirmare că decapotabila va exista în serie în versiune cu patru locuri, însă când se va întâmpla acest lucru este deocamdată neclar.

Iată şi un prim review:

FOTO: ria.ru

FOTO: ria.ru

FOTO: ria.ru

FOTO: ria.ru

FOTO: ria.ru


(update 22.04.2019) Noul AURUS Senat Cabriolet nu mai este un secret

Decapotabila premium rusească AURUS Senat a apărut pentru prima dată în fața publicului fără camuflaj. Tocmai trei automobile au fost surprinse acum câteva ore în suburbia Moscovei, Alabino.

Autoturismele au debutat oficial în timpul repetiţiei finale organizată împreună cu infanteria, vehiculele de luptă mecanizate şi aviaţia pentru parada de Ziua Victoriei, care va avea loc tradiţional în ziua de 9 mai în Piaţa Roşie. Decapotabilele au fost special create pentru acest eveniment şi vin să le înlocuiască pe cele vechi de model ZIL. Următoarea repetiție la care vor participa va avea loc deja în capitală.

Pentru a participa la evenimentul solemn au fost pregătite trei maşini: două de bază şi una de rezervă. Toate au fost înmânate deja Ministerului Apărării local, cel care le-a şi comandat.

De un sedan Senat S600, pe care l-am explorat recent la Geneva (vezi reportajul mai jos), o decapotabilă se deosebeşte prin prezenţa a doar două portiere mai mari în loc de patru, un acoperiş moale în loc de unul de oţel şi în acest caz un suport reglabil special în cabină pentru ca oficialii care vor circula în picioare să se sprijine. De asemenea, în locul scaunul din dreapta şoferului a fost montată o instalaţie pentru microfoane.

Se menţionează că din punct de vedere tehnic noua decapotabilă nu s-a schimbat. Sub capotă se ascunde aceeaşi unitate de propulsie hibridă cu un V8 de 4.4 litri la bază, care este cuplată la o transmisie automată cu nouă trepte.


(12.04.2019) AURUS pregăteşte o decapotabilă şi ar putea debuta la parada de Ziua Victoriei. Iată dovada

Compania rusească AURUS, atunci când a prezentat oficial noul automobil Senat la Salonul Auto de la Moscova în septembrie 2018, a dezvăluit pentru prima dată că gama sa de modele va conţine şi o decapotabilă. După tot acest timp de tăcere, iată că avem o confirmare că proiectul nu s-a limitat doar la declaraţii.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

‼️ЭКСКЛЮЗИВ‼️Оцените от 0 до 10… НОВЫЙ AURUS SENAT CABRIO!) ? За крайне актуальный контент спасибо сударю @yakunin_077 ? ⠀ Теперь у нас будет свой ROLLS-ROYCE DROPHEAD COUPE!) Верно, @AURUS_Russia? ? ⠀ Без камуфляжа мы увидим эту модель на параде 9 мая… ЖДЕМ!) ?? ⠀ p.s. эксклюзивные ПЕРВЫЕ кадры с новинкой уже ждут Вас на @alan_enileev_life ⬅️? ⠀ — ⠀ ‼️EXCLUSIVE‼️Rate from 0 to 10… ALL NEW AURUS SENAT CABRIO!) ? ⠀ Thanks to @yakunin_077 for such cool content ? ⠀ Now Russia will have their own ROLLS-ROYCE DROPHEAD COUPE!) @AURUS_Russia, doesn’t? ? ⠀ Without camo we will see it on 9 of May ?? ⠀ p.s. you can find first photos with this car on @alan_enileev_life ⬅️? ⠀ — ⠀ #AURUS_test #SENAT_test #SENATCabrio_test #AURUS_Russia_test ⠀ — ⠀

O postare distribuită de Алан Енилеев (@alan_enileev) pe

Potrivit informațiilor disponibile, în linia de modele AURUS va exista o maşină fără acoperiş, construită special pentru parade, care va înlocui actualul ZIL-41041 AMG, automobil care a fost lansat în 2009 ca un înlocuitor al modelului ZIL-41044. La exterior şi cel mai probabil la capitol tehnic, decapotabila va arăta ca un sedan Senat S600, dar cu un acoperiș moale rabatabil și o „balustradă” reglabilă drept suport pentru persoana care va sta în picioare în habitaclu.

Presa rusă scrie că dezvoltarea decapotabilei AURUS se află într-un stadiu final şi ar putea fi prezentată public în cadrul paradei de Ziua Victoriei, organizată la 9 mai la Moscova. De asemenea, este posibil ca în perspectivă, în viitor, modelul să fie lansat în serie.

Anterior, la Salonul Auto de la Moscova de anul trecut, ministrul rus al Industriei şi Comerţului Denis Manturov a declarat: „În ceea ce privește decapotabila. Da, sarcina este pusă în scenă, colegii lucrează la asta. Este pentru ziua de 9 mai? Da, însă întrebarea este în ce an. Nu pot promite că va fi în 2019, însă în 2020 va fi cu siguranţă”.

Iată cum ar putea arăta:

În această ordine de idei, totuşi, acum câteva ore au fost văzute două exemplare în Piaţa Roşie, care au participat la repetiţiile pentru parada de 9 mai. Maşinile au defilat prin centrul Moscovei de mai multe ori. Să fie acesta un semn că se încearcă grăbirea lucrurilor în ceea ce priveşte dezvoltarea automobilului?

Acum urmează doar să aşteptăm ziua de 9 mai pentru a vedea dacă va apărea public decapotabila sau nu. Staţi aproape!

Vezi şi primul nostru contact cu AURUS Senat:

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 15
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...