in , , ,

(video) Auto Inspect #03: Mașinile importate din Elveția – adevărul dur

Al treilea reportaj realizat de AutoBlog.MD în colaborare cu băieţii de la
Auto Inspect include deja detalii dezvăluite despre două maşini cu probleme.

Tot în material am analizat puţin fenomenul sau acel trend care se înregistrează tot mai des, cel de a importa automobile dintr-o ţară precum este Elveţia cu ale sale drumuri foarte bune.

https://www.youtube.com/watch?v=weLZySIkNWo

Prima inspecţie a avut loc asupra unui Volvo XC60 din anul 2010. Aceasta a fost făcută la comanda unui bărbat care locuieşte în afara oraşului, care a rămas efectiv atras de acest SUV. Toate bine şi frumoase, maşina era într-o stare estetică satisfăcătoare, însă s-au descoperit unele părţi revopsite uşor. 

Însă, cea mai gravă, să spunem, problemă, era că acest Volvo nu avea o carte de service, astfel încât nu se putea cunoaşte care este starea tehnică a automobilului, ba mai mult – când a fost schimbat uleiul de motor ultima dată!

De asemenea, nu s-a putut fără o excepţie la acest capitol – odometrul. Pe lângă lipsa cărţii de service, s-a aflat că kilometrajul a fost întors cu 80-100.000 de km! Drept reacţie, vânzătorul maşinii a invocat că aşa a cumpărat-o din Elveţia.

Vezi şi: (video) Auto Inspect a mai ajutat un client care era să cumpere o mașină de 17.000 de euro. Ce s-a descoperit

A doua inspecţie a fost asupra unui Hyundai Santa Fe de generaţie anterioară, produs în 2013, adus şi el din Elveţia la fel ca acel Volvo XC60.

Starea estetică era foarte bună, însă la capitol tehnic s-a găsit că a avut o intervenție la cutia de viteze. 

Şi din nou, aici, s-a depistat un odometru modificat din care s-au întors înapoi în jur de 100.000 de km. De asemenea, cartea de service a trezit suspiciuni şi în cele din urmă am constat că este contrafăcută.

Fiţi deci atenţi la ceea ce cumpăraţi, iar dacă aveţi dubii, nu ezitaţi să apelaţi la Auto Inspect!

Vezi şi: (video) Auto Inspect: O nouă inspecție care a scos la iveală un accident grav și kilometraj modificat