(video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Conceptele Karma Pininfarina GT şi Karma SC1

În afară de noul Karma Revero GT, o maşină realizată de compania din California care în scurt timp va intra în producţie, Karma Automotive a mai prezentat două concepte interesante la Salonul Auto de la Shanghai.

Unul din ele este numit Pininfarina GT şi este un coupe făcut pe baza lui Revero GT. După cum îi sugerează şi numele, a proiectat în colaborare cu atelierul italian Pininfarina.

Comunicatul de presă oficial spune că maşina atrăgătoare este “primul rezultat al unui parteneriat cu Pininfarina, casa iconică de design italian și de inginerie”, lucru care oferă un anumit indiciu referitor la potenţiale produse viitoare dezvoltate în cooperare între cele două companii. În timp ce coupeul are dimensiunile exterioare similare cu ale unui Revero GT, aspectul general este mai sportiv datorită consolei posterioare scurtate, dar şi a unei capote mai lungi.

Designerii de la studioul din Torino au creat o nouă caroserie şi un interior complet reproiectat, care oferă “o interpretare alternativă a designului”. Aproape fiecare panou exterior are o nouă formă și acest lucru se observă cel mai mult în partea din faţă. Acolo lipseşte o grilă de radiator, însă în schimb bara de protecţie conţine două prize enorme de aer.

Farurile au şi ele o formă, dar şi o dimensiune complet diferită, fiind poziţionate mai jos decât cele de pe Revero GT.

Karma Automotive nu a menţionat careva detalii tehnice, dar spune că acest concept a “păstrat parametrii fundamentali de inginerie” a mașinii pe baza căreia a fost construită. Acest lucru ne face să credem că vehiculul cu două uși are aceeaşi unitate de propulsie ca şi un Revero GT, cu 544 CP şi 1.010 Nm de cuplu la activ.

Producătorul din California de Sud, orientat spre dezvoltarea de maşini electrificate şi electrice, este deosebit de mândru că, de obicei, “Pininfarina îşi rezervă denumirea GT (Gran Turismo) doar pentru cele mai excepţionale creaţii” și acest proiect marchează “prima dată în istorie când Pininfarina şi-a folosit GT-ul său într-un proiect făcut în colaborare”.

Dacă va apărea un model de serie şi un termen când s-ar putea întâmpla asta, deocamdată nu au fost anunţate detalii.

În plus faţă de aceste două maşini plug-in hybrid anunţate, compania Karma Automotive şi-a permis să reflecteze asupra viitorului design al mașinilor electrice. Rezultatul este deosebit de elegant și extravagant.

Premierele sale de la Shanghai le-a numit “Shanghai Big Three”. Acestea arată ce înseamnă Karma în prezent, ce poate fi mâine şi încotro se orientează în viitor. De interpretarea viziunii viitorului răspunde anume conceptul SC1 Vision.

Probabil acest automobil este construit la fel pe aceeaşi platformă ca şi a lui Revero GT şi reprezintă un roadster original cu o unitate de propulsie complet electrică şi nu cu una hibridă. Maşina optimizată aerodinamic dispune de nişte proporţii clasice, cu o capotă care ocupă aproape jumătate din toată lungimea sa, în timp ce habitaclul pentru pasageri se apropie de capătul posterior.

În același timp, Karma SC1 Vision a primit nişte uși extrem de lungi. Din cauza lungimii lor, ele nu deschid în mod tradițional, ci sub un anumit unghi în sus. Dimensiunea acestora este motivată şi de o soluţie ingenioasă: între compartimentul motoarelor şi celula habitaclului există compartimente suplimentare pentru bagaje, care se pot scoate uşor la ieşirea din maşină.

Potrivit informaţiilor, cei care l-au desenat s-au inspirate din formele avionului Hughes H-1 Racer, anul producţiei 1935, căruia o vreme i-a aparţinut un record mondial de viteză. Poate asta explică şi forma volanului.

În plus, se afirmă că acest concept implementează o serie de tehnologii avansate în domeniul interfeței, un nou sistem de comunicații care utilizează nu numai ecrane tactile și control vocal, ci și sistemul de identificare și recunoaștere biometrică a persoanelor.

Întruchiparea în serie a acestui roadster nu va avea loc în scurt timp, însă unele dintre soluţiile pe care le are pot apărea pe alte maşini de serie ale Karma deja în viitorul apropiat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/