(video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul Mercedes-Benz Concept GLB

Mercedes-Benz intenţionează să introducă pe piaţă un nou model şi îl va poziţiona între GLA şi GLC, dacă tot există loc şi dacă tot există o cerere mare pentru maşini din această clasă. Noul GLB a fost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai drept o maşină conceptuală, însă realitatea este că avem în faţa noastră un automobil de serie!

Deoarece acesta încă mai participă la o serie de teste, producătorul a decis să-l prezinte într-o variantă pre-serie, iar pentru a-l face mai interesant şi-a zis să-l doteze cu mai multe accesorii, precum portbagaj pe acoperiş, corpuri de iluminat suplimentare, anvelope pentru off-road cu jante de 17 inci sau bare de protecţie mai robuste.

GLB este construit pe aceeași platformă ca şi noul A-Class, care vine cu un motor poziţionat transversal și cu un sistem de tracţiune pe puntea din faţă ca dotare standard. În conformitate cu ideea germanilor, modelul GLA, care va primi şi el o nouă generaţie în viitorul apropiat, ar atrage mai mult publicul tânăr, în timp ce modelul GLB este adresat familiilor și iubitorilor de escapade în off-road cu mulţi prieteni.

Informaţiile oficiale ne spun că GLB este mai scurt decât un GLC cu doar 22 de mm, de la bară la bară măsurând 4.634 de mm. Lăţimea este egală (1.890 de mm), în timp ce înălţimea nu se cunoaşte exact, fiind în context expoziţional de 1.900 de mm cu toate accesoriile incluse. Ampatamentul măsoară 2.829 mm, comparativ cu cei 2.699 mm de pe GLA și 2.873 mm din noul GLC facelift.

Totuşi, chiar dacă este mai mic decât GLC, noul GLB poate avea până la şapte locuri pentru pasageri! Producătorul afirmă că pe acele locuri se vor putea deplasa comod persoane de statură medie, deşi în acest caz în portbagaj nu va mai rămâne aproape nimic spaţiu. De asemenea, pe rândurile doi şi trei pot fi montate până la patru scaune auto pentru copii.

Al doilea rând de scaune, la fel ca şi în noul B-Class, este montat pe şenile şi poate fi mişcat înainte sau înapoi cu până la 140 de mm. Spătarele banchetei sunt împărțite în proporție de 40:20:40 (perna are o diviziune clasică de 60:40) și fiecare dintre ele are opt poziții ale unghiului de înclinare.

Interiorul însuși este decorat în acelaşi stil ca și modelele actuale ale clasei A, B și mai nou CLA. Aici este o combinație a unui panou de bord digital, a sistemului multimedia MBUX pe un ecran mare şi viu colorat, dar şi a deflectoarelor de aer în stilul unor turbine, care se mai găsesc şi în partea posterioară a tunelului central pentru a furniza aer cald sau rece pasagerilor din spate.

Printre alte dotări care se regăsesc pe această maşină se numără un set de scaune profilate reglabile electric şi cu tetiere integrate pentru pasagerii din faţă, sistem de climatizare automată, faruri MULTIBEAM LED şi altele. Multitudinea de inserţii cu piele Nappa şi Nubuk, lemn şi Alcantara îl fac să arate deosebit de atractiv.

Revenind puţin la partea tehnică, aflăm că acest concept prezentat la Shanghai este echipat cu un motor turbo pe benzină de 2.0 litri volum – M 260 (224 CP şi 350 Nm), care este deja cunoscut de pe modelele cu aceeaşi co-platformă. Agregatul este cuplat la noua transmisie preselectivă robotizată 8G-DCT care a debutat pe noul B-Class.

La capitolul tracţiune avem un sistem 4MATIC ce foloseşte un ambreiaj multi-disc pentru cuplarea punţii spate, însă care, chiar şi în cele mai relaxate moduri de conducere precum ECO sau Comfort, trimite oricum 20% din cuplu şi spre roţile posterioare. Din cauza acestei funcţii, dezvoltatorii ţin să numească sistemul unul cu tracţiune integrală permanentă.

În modul Sport distribuţia este de 70:30, în timp ce în cel Off-Road este de 50:50.

Modelul de serie GLB în mod evident va avea o gamă mai largă de motorizări, inclusiv agregate diesel şi de ce nu în combinaţie cu sisteme mild hybrid. Pe piaţa europeană ar trebui să apară până la sfârşitul acestui an, iar varianta finală ar putea fi prezentată în toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

Evenimentul de prezentare în reluare: 

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/