(video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul MINI Clubman facelift

Cu un design modificat cu precizie, o selecţie extinsă de dotări şi cea mai nouă tehnologie de operare şi conectivitate, noul MINI Clubman facelift s-a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai ca un individualist elegant în segmentul compact premium. Prin combinarea plăcerii condusului specifică MINI cu o versatilitate potrivită atât pentru condusul zilnic, cât şi pentru călătoriile lungi, modelul cu cinci locuri vine cu un plus de carismă prin accentele noi pentru exterior şi interior.

Cele mai noi actualizări din gama de servicii digitale MINI Connected subliniază caracterul progresist şi orientat spre lifestyle al noului MINI Clubman facelift. Totodată, completările atractive ale programului de dotări opţionale şi accesorii MINI originale oferă noi posibilităţi de personalizare.

  • Expresiv şi puternic: noul design frontal distinctiv

Designul caroseriei automobilului este acum mai elegant, individual şi exclusiv. Proporţiile distinctive sunt rezultatul unei caroserii modelate în stilul sportiv şi îngust specific MINI, al unei linii a acoperişului extinsă dinamic şi al unui spate drept. În plus, uşile divizate, ce constau din două aripi cu deschidere laterală, îl fac să fie singurul model cu şase uşi din segmentul compact, la care se adaugă versatilitatea remarcabilă datorată portbagajului ce poate fi extins de la 360 de litri până la maximum 1.250 de litri, în funcţie de nevoie.

Conceptul de caroserie este combinat cu elementele de design specifice mărcii. În partea frontală, acestea includ capota curbată, farurile rotunde – cu contururi cromate în echiparea standard, opţional sunt Piano Black – şi conturul hexagonal al grilei radiatorului.

Cea mai remarcabilă particularitate de design a noului MINI Clubman facelift este grila nouă a radiatorului, care acum se extinde de-a lungul întregii bare. Cu contururi puternic modelate şi o nouă structură a prizei de aer, aceasta oferă un aspect deosebit al părţii frontale. Grila este mărginită de un cadru subţire, produs dintr-o singură bucată. Priza de aer este divizată în şase laturi orizontale, de culoare neagră, care opţional pot fi actualizate la o versiune cromată.

Dotările specifice pentru secţiunea frontală a modelelor MINI Cooper S Clubman şi MINI Cooper SD Clubman sunt modelul hexagonal al grilei în locul barelor orizontale şi bara individuală cromată din priza de aer, precum şi emblema cromată cu “S” roşu în centru.

  • Intensitate variabilă a luminării, fază lungă cu efect antiorbire: faruri LED adaptive cu funcţie Matrix

Când automobilul este privit din faţă, aspectul caracteristic al noului MINI Clubman este rezultatul unui design modificat al farurilor rotunde. Acum, farurile cu halogen standard au suprafaţă reflectorizantă mărită şi un scut negru atractiv în interior. Luminile de zi sunt integrate în luminile de parcare din secţiunea inferioară a şorţului faţă. Şi farurile LED opţionale au design nou. Stilul modificat include module LED pentru faza scurtă şi cea lungă, care generează luminozitate îmbunătăţită, dar şi un scut finisat în negru. Un inel alb de lumină, ce înconjoară farurile, serveşte ca lumină de zi, dar şi ca semnalizator.

Farurile LED adaptive cu funcţie Matrix pentru faza lungă reprezintă o opţiune nouă! Ele oferă o funcţie de lumină rotativă, care poate fi recunoscută prin inserţia din far şi îşi adaptează luminozitatea la situaţia de pe drum. În traficul urban şi când vizibilitatea este limitată din cauza condiţiilor meteo, zona laterală a drumului este iluminată mai intens prin adăugarea luminii rotative atenuate. Când se rulează pe autostrăzi, este posibilă creşterea selectivă a razei de acţiune a fazei lungi.

Mai mult, farurile LED adaptive ale noului MINI Clubman dispun acum de funcţie antiorbire automată pentru faza lungă. Tehnologia Matrix inovatoare pentru faza lungă permite ca raza de vizibilitate să fie crescută, dar, în acelaşi timp, să evite orbirea celorlalţi utilizatori ai drumului. În acest scop, faza lungă este împărţită în patru segmente care pot fi activate şi dezactivate independent unele de altele şi adaptate la situaţia de pe drum la viteze de peste 70 km/h. Imediat ce camera frontală a noului MINI Clubman detectează un vehicul ce vine din sens opus sau rulează înainte, spaţiul pe care vehiculul îl ocupă este luminat doar la intensitatea fazei scurte.

Proiectoarele LED de ceaţă sunt disponibile ca echipare opţională suplimentară pentru MINI Clubman facelift. Acestea iau locul luminilor de parcare disponibile standard şi oferă o funcţie de lumină de zi suplimentară implementată sub forma unui inel LED de lumină.

  • Stopuri LED ca echipare standard, opţional sunt disponibile în design Union Jack

Acum, noul MINI Clubman facelift este echipat standard cu stopuri LED. Blocurile optice cu contur cromat sunt integrate special în aripile uşilor divizate. În combinaţie cu farurile LED opţionale sau farurile LED adaptive, stopurile plasate orizontal dispun de design nou care subliniază originile britanice ale mărcii: structura grafică a surselor de lumină copiază modelul abstract al drapelului Union Jack.

Cu linii atractive, motivul steagului oferă o formă distinctivă de identificare – atât ziua, cât şi noaptea. Lumina de frână este generată acum şi de acest bloc optic cu design nou.

  • Aspect fresh cu noi finisări ale caroseriei şi exterior Piano Black

Trei noi variante de culoare sunt disponibile pentru finisajul caroseriei. Noul MINI Clubman este disponibil acum în Indian Summer Red metalizat, British Racing Green metalizat sau MINI Yours Enigmatic Black metalizat. Ca alternativă la culoarea caroseriei, acoperişul şi capacele oglinzilor exterioare pot fi finisate şi în negru, alb sau argintiu.

Mai mult, lista de echipamente opţionale oferă modalităţi suplimentare de personalizare a designului exterior. Cu opţiunea Piano Black Exterior pentru MINI Cooper S Clubman şi MINI Cooper SD Clubman, contururile farurilor, stopurilor şi grilei radiatorului sunt finisate în negru lucios în loc de crom.

  • Noi jante din aliaj, suspensie sport cu o gardă la sol redusă a automobilului

În funcţie de varianta de model, noul MINI Clubman facelift este echipat standard cu jante din aliaj ale căror dimensiuni pot fi de 16 sau de 17 inci. Opţional, jantele din aliaj uşor sunt disponibile şi în format de 18 sau 19 inci. O nouă completare a gamei o reprezintă jantele de 18 inci, din aliaj uşor, în variante de design Multiray Spoke în două tonuri şi MINI Yours British Spoke în două tonuri, alături de jantele de 19 inci din aliaj uşor, în design John Cooper Works Circuit Spoke în două tonuri.

O altă noutate pentru echipamentele opţionale este suspensia sport, care face maşina să fie mai aproape de pământ cu 10 milimetri. Această opţiune nu numai că optimizează suplimentar reacţiile agile ale noului MINI Clubman, ci conferă şi o accentuare a caracterului sportiv al automobilului.

De asemenea, există şi o opţiune de suspensie adaptivă. Aceasta oferă posibilitatea de alegere între două curbe de caracteristică pentru reglajul amortizoarelor prin intermediul modurilor MINI Driving opţionale. În funcţie de situaţia de condus, acestea permit activarea unei reacţii a amortizorului care fie este orientată spre confort, fie este directă şi sportivă.

  • Exprimarea stilului individual: noi opţiuni MINI Yours exclusive

Opţiunile din programul MINI Yours oferă o modalitate exclusivă de personalizare a noului MINI Clubman facelift. Ele subliniază originile britanice şi tradiţia fascinantă ale mărcii, precum şi stilul personal al conducătorului. Materialele de calitate, finisarea precisă şi designul elegant sunt caracteristicile dotărilor MINI Yours speciale pentru exterior şi interior. Pe lângă finisarea caroseriei în nuanţa MINI Yours Enigmatic Black metalizat şi jantele din aliaj uşor în design MINI Yours British Spoke în două tonuri, există o serie de opţiuni atractive de design interior ce sunt disponibile pentru noul MINI Clubman.

Gama include un volan sport MINI Yours şi varianta de tapiţerie pentru scaune MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Scaunele primesc o notă extravagantă prin intermediul motivului Union Jack de pe tetiere, care este aplicat cu preforaţii dispuse cu precizie!

Accente exclusive sunt oferite şi de opţiunile MINI Yours de interior: acestea sunt disponibile în trei versiuni Piano Black iluminat, Frozen Blue iluminat şi Fibre Alloy iluminat. Dotările incluse aici sunt ramele iluminate ale uşilor, alături de conturul cockpit-ului, elementele de decor ale cockpit-ului şi ale consolei centrale, care sunt concepute să se armonizeze prin culorile potrivite. Toate opţiunile MINI Yours sunt disponibile şi individual.

De asemenea, pachetul MINI Yours oferit include şi covoraşe MINI Yours cu vipuşcă neagră şi model al cusăturilor de culoarea aluminiului, precum şi o etichetă de design MINI Yours pe geamurile laterale.

Alte opţiuni de personalizare pentru interior sunt variantele de tapiţerie a scaunelor, care sunt nou adăugate în programul de echipamente opţionale. Varianta Leather Chester este disponibilă acum şi pentru noul MINI Clubman în culorile Malt Brown, Indigo Blue şi Satellite Grey.

Stil individual pentru personalizare: accesoriile originale MINI

Noi dotări atractive sunt disponibile şi ca parte a gamei extinse de accesorii MINI originale. Aceste opţiuni retrofit de calitate permit ca funcţionalitatea, confortul, plăcerea călătoriei şi stilul individual să fie adaptate şi mai precis la preferinţele personale în noul MINI Clubman. Cele mai noi apariţii în program sunt hublourile laterale, capacele pentru oglinzile exterioare şi designul Night Jack pentru acoperiş, care dispune de grafica drapelului britanic finisată în negru şi gri.

Mai mult, anumite particularităţi de design în Piano Black strălucitor oferă noului MINI Clubman un aspect discret şi sportiv. Această finisare Jet Black este oferită pentru inscripţiile “Clubman” şi “Cooper S”, precum şi pentru logo-ul MINI de pe capotă şi din spate.

Selecţie vastă de sisteme audio şi de navigaţie

Echiparea standard a noului MINI Clubman include un sistem audio cu şase difuzoare şi port USB. Acesta permite utilizarea streaming-ului audio prin intermediul conexiunii Bluetooth. De asemenea, este disponibilă o facilitate de telefonie hands-free cu interfaţă USB. Sistemul de operare standard include un monitor color de 6.5 inci în instrumentul central şi controler MINI pe consola centrală. Opţiunea Connected Media cuprinde radio MINI Visual Boost şi un ecran color de 6.5 inci cu funcţie touch şi o nouă afişare grafică. De asemenea, este posibilă utilizarea a numeroase servicii MINI Connected bazate pe conexiune online.

Datorită dotării opţionale Connected Navigation, mai multe funcţii de infotainment suplimentare devin disponibile în noul MINI Clubman facelift, dar este oferit şi un sistem convenabil de orientare pe traseu. Sistemul de navigaţie MINI oferă o afişare a hărţii cu diferite perspective pe monitorul color de 6.5 inci. Totodată, componentele-cheie ale dotării opţionale Connected Navigation Plus sunt monitorul color de 8.8 inci – care permite şi afişare split-screen – şi controlerul MINI tactil. Această opţiune cuprinde şi încărcare wireless pentru telefoanele mobile compatibile, dar şi o a doua priză USB.

Noul MINI Clubman: mai inteligent ca niciodată şi “mereu online”

Noul MINI Clubman facelift este echipat cu card SIM integrat în automobil, care îndeplineşte standardul 4G pentru telefonie mobilă! Aceasta înseamnă că sunt disponibile atât Apelul de Urgenţă Inteligent cu detectare automată a poziţiei automobilului şi severitatea accidentului, cât şi MINI TeleServices. În combinaţie cu opţiunile Connected Navigation şi Connected Navigation Plus, este posibilă utilizarea serviciului Informaţii în Timp Real despre Trafic (RTTI) cu date în timp real despre situaţia din trafic, serviciul Concierge personal, platforma de internet MINI Online şi pre-echiparea cu Apple CarPlay. Conexiunea la telefonie mobilă înseamnă şi că harta de navigaţie a automobilului este actualizată automat.

În plus, actualizarea aplicaţiilor MINI Connected oferă o varietate largă de servicii digitale care permit ca planificarea mobilităţii să fie integrată perfect în rutina digitală de zi cu zi. Acestea includ posibilitatea de trimitere a destinaţiilor de navigaţie de pe smartphone în automobil şi primirea de informaţii cu privire la timpul de plecare ideal, precum şi Remote Services. Cea din urmă funcţie permite conducătorului nu numai să afişeze locaţia automobilului, nivelul de combustibil şi alte detalii de stare ale maşinii pe dispozitivul digital, ci şi să activeze intermitenţa farurilor, claxonul, ventilaţia şi funcţia de blocare/deblocare a uşilor.

Tren de rulare: şase motoare, sistem de tracţiune integrală ALL4 ca opţiune

Portofoliul de motorizări pentru noul MINI Clubman include trei propulsoare pe benzină: două cu trei cilindri şi unul cu patru cilindri, alături de trei versiuni diesel: una cu trei cilindri şi două cu patru cilindri, fiecare cu cea mai nouă generaţie a tehnologiei MINI TwinPower Turbo. La un moment ulterior, programul de modele va fi extins pentru a include noul MINI John Cooper Works Clubman. Sportivul gamei este echipat standard cu sistemul de tracţiune integrală ALL4!

Ca alternativă la transmisia puterii prin puntea faţă, care este specifică MINI, sistemul ALL4 este disponibil şi opţional pentru cele mai puternice două variante de model – MINI Cooper S şi MINI Cooper SD. Prin controlul electronic rapid şi precis, acest sistem asigură distribuţie permanentă a puterii între roţile faţă şi cele spate, în funcţie de situaţie.

În locul transmisiei standard, manuală cu şase trepte, o transmisie Steptronic cu şapte trepte şi cu dublu ambreiaj este disponibilă opţional pentru MINI One Clubman, MINI Cooper Clubman, MINI Cooper S Clubman şi MINI One D Clubman. Transmisia sport Steptronic cu şapte trepte este disponibilă pentru MINI Cooper S Clubman: aceasta este caracterizată de timpi de schimbare foarte rapizi.

Opţional, MINI Cooper D Clubman poate fi echipat cu transmisie Steptronic cu opt trepte, care vine ca echipare standard la MINI Cooper S Clubman ALL4, MINI Cooper SD Clubman şi MINI Cooper SD Clubman ALL4 şi poate fi înlocuită opţional la fiecare dintre aceste modele cu o transmisie sport Steptronic cu opt trepte.

Vezi şi: (video) Test Drive: MINI John Cooper Works pe Nurburgring

La lansarea pe piaţă, mai târziu în acest an, noul MINI Clubman va fi disponibil în opt variante de model:

  • MINI One Clubman: 102 CP, 0-100 km/h în 11.3 secunde (cu transmisie opţională – 11.6 secunde), vizetă maximă 185 km/h (185 km/h), consum mediu mixt: 5.6-5.5 l/100 km (5.5-5.5 l/100 km);
  • MINI Cooper Clubman: 136 CP, 0-100 km/h în 9.2 secunde (9.2 secunde), viteză maximă: 205 km/h (205 km/h), consum mediu mixt: 5.7-5.6 l/100 km (5.4-5.3 l/100 km);
  • MINI Cooper S Clubman: 192 CP, 0-100 km/h în 7.3 secunde (7.2 secunde), viteză maximă: 228 km/h (228 km/h), consum mediu mixt: 6.5-6.4 l/100 km (5.6-5.5 l/100 km);
  • MINI Cooper S Clubman ALL4: 192 CP, 0-100 km/h în 6.9 secunde, viteză maximă: 225 km/h, consum mediu mixt: 6.2-6.1 l/100 km;
  • MINI One D Clubman: 116 CP, 0-100 km/h în 10.8 secunde (10.8 secunde), viteză maximă: 192 km/h (192 km/h), consum mediu mixt: 4.2-4.1 l/100 km (4.1-4.0 l/100 km);
  • MINI Cooper D Clubman: 150 CP, 0-100 km/h în 8.9 secunde (8.6 secunde), viteză maximă: 212 km/h (212 km/h), consum mediu mixt: 4.4-4.3 l//100 km (4.3-4.2 l/100 km);
  • MINI Cooper SD Clubman: 190 CP, 0-100 km/h în 7.6 secunde, viteză maximă: 225 km/h, consum mediu mixt: 4.4-4.3 l/100 km;
  • MINI Cooper SD Clubman ALL4: 190 CP, 0-100 km/h în 7.4 secunde, viteză maximă: 222 km/h, consum mediu mixt: 4.7-4.6 l/100 km;

Vezi şi: (foto) Cel mai puternic şi mai rapid MINI de serie din istorie apare în 2020 în doar 3000 de exemplare

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/