(video) BMW este oficial gata de primul său sezon în Formula E. Iată monopostul şi echipa

Totul este gata pentru mașina și echipa care va reprezenta BMW în sezonul 5 al campionatului ABB FIA Formula E. Astăzi, subdiviziunea BMW i Motorsport a prezentat la Munchen noul monopost electric BMW iFE.18 si noua echipă BMW i Andretti Motorsport.

Maşina de curse impresionează cu un design fascinant, în timp ce principala sa caracteristică este sistemul inovator de propulsie, ascuns în interior. Acesta a fost dezvoltat folosind expertiza acelorași ingineri care au proiectat modelul BMW i3.

BMW i și BMW Motorsport lucrează împreună la proiectul Formula E, facilitând astfel transferul de tehnologie între dezvoltarea maşinilor de serie şi cele folosite în motorsport, un lucru fără precedent.

Cele două monoposturi BMW iFE.18 care vor fi puse în joc, din luna decembrie a acestui an, vor fi conduse de piloţi care lucrează pentru BMW: portughezul Antonio Felix da Costa şi britanicul Alexander Sims.

În BMW iFE.18, spiritul de pionierat, inovația și expertiza tehnologică a BMW Motorsport și BMW i se unește. Folosirea cunoștințelor și experienței inginerilor BMW i din producția de serie a dus la crearea sistemului de propulsie de pe noul monopost Formula E. În parte, aceleași uzine de producție sunt utilizate ca și pentru BMW i3.

“Experiența BMW în BMW iFE.18 este în primul rând în inima vehiculului, sistemul de propulsie. Noi le-am spus inginerilor de producție când au proiectat motorul electric și invertorul: Uitați de toate considerațiile pe care le aveţi în vedere de obicei în dezvoltare și gândiți-vă doar la performanță, la cea mai mare eficiență, la cea mai mică greutate. Când vom ajunge la acest punct, putem deja să ne gândim cum să integrăm asta în producția de serie, mai târziu.

Inginerii noștri de la BMW Motorsport au proiectat puntea spate, inclusiv suspensia, și au trebuit să integreze sistemul de propulsie în capătul posterior al mașinii de curse. Cunoștințele pe care le dobândim în acest mediu extrem de competitiv se revarsă direct în dezvoltarea producției. Aceasta este implementarea perfectă a motto-ului nostru: de pe circuit, pe drum”, a declarat directorul BMW Motorsport Jens Marquardt.

Designul BMW iFE.18 este definit de contextul urban al formulei E. Caracterele albastre și albe ale logoului BMW reprezintă baza unei compoziții la scară îndrăzneață, structurând fiecare viziune cheie a lui BMW iFE.18. Succesiunea alternantă a culorilor și a formelor contrastante oferă vizibilitate maximă la vitezele de curse și face din BMW iFE.18 un BMW inconfundabil. Structura asimetrică, de asemenea, împărtășește cockpit-ul de culoare neagră neagră mată, care nu atrage reflexii din punct de vedere funcțional.

Gradientul de culori de la albastru deschis în fața mașinii la albastru închis în spate transmite mișcarea și tranziția: ambele teme sunt relevante în contextul mobilității electronice. Amplasată în cadrul livrelei este o rețea grafică conectivă de “vene” de culoare albastră și purpurie care transportă culorile naturale de energie electrică brută în cadrul BMW iFE.18. Ocazional, “sinapsele” mov se propagă la intersecțiile rețelei și cresc în număr în apropierea benzii de rulare BMW i.

Cele două monoposturi BMW iFE.18, care pot face 0-100 de km/h în 2.8 secunde, vor obţine suport din partea echipei BMW i Andretti Motorsport, a cărei director este britanicul Roger Griffiths. Griffiths și echipa Andretti, deținută de americanul Michael Andretti, vor aduce cu ei o experienţă bogată în Formula. Echipa americană a participat la toate cursele din serie începând cu anul 2014.

Amintim că prima cursă din sezonul V a campionatului Formula E se va desfăşura în ziua de 15 decembrie 2018. În noul sezon, Nissan va participa de asemenea în locul Renault. În sezonu VI vor apărea încă doi rivali serioşi, de la Porsche şi Mercedes-Benz.

Vezi şi: (video) Noul monopost pentru Formula E arată fantastic! Dorim să le vedem astfel şi pe cele din F1

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/