(video) BMW Seria 1 Sedan a fost scos din China! Va veni totuşi în curând şi în Europa?

Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Noul BMW Seria 1 Sedan a debutat în toamna anului 2016 în cadrul Salonului Auto din Guangzhou, fiind produs până în prezent la uzina comună a concernului german şi Brilliance. Inițial, sedanul compact a fost destinat exclusiv pieţei chineze, însă iată că nu pentru mult timp.

Producătorul a decis să-l scoată de acolo şi să-l aducă pe cel puţin încă una – cea a Mexicului, acolo unde cucereşte deja clienţi noul VW Jetta.

Amintim că noul sedan compact este construit pe baza platformei UKL care presupune o tracţiune pe puntea din faţă. Suspensia este în faţă de tip McPherson, iar în spate una multi-link.

Din punct de vedere a dimensiunilor, automobilul este asemănător cu al său concurent Audi A3 Sedan: lungime – 4.456 mm, lăţime – 1.803 mm, iar înălţime – 1.446 mm. Ampatamentul măsoară 2.670 mm.

Clienţii din Mexic vor avea acces la două motorizări şi câteva nivele de echipare. Sub capota versiunii 118i se află un motor pe benzină cu trei cilindri, de 1.5 litri şi care produce 136 CP, cuplat la o cutie de viteze automată cu şase trepte. Cu acest motor, maşina va atinge prima sută în 9.4 secunde şi va putea dezvolta maxim 212 km/h.

BMW 120i Sedan vine echipat cu un agregat mai potent, benzinar turbo cu patru cilindri şi de 2.0 litri volum. Acesta produce 192 de CP şi este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 7.5 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 235 de km/h.

Apropo, în China există la fel cele două motorizări, dar şi o versiune 125i mai interesantă, cu acelaşi motor, dar care produce 231 CP (6.8 secunde, 250 km/h).

Partea frontală a maşinii iese în evidenţă printr-o bară de protecţie cu un caracter sport şi trei guri de aerisire, tradiţionala grilă a radiatorului este impunătoare şi împinge automobilul înainte, blocurile optice frontale şi posterioare sunt pe bază de LED-uri, iar jantele de 17 inci sunt din aliaj cu cinci spiţe.

Interiorul arată familiar unui BMW. În nivelul de echipare de top este disponibilă o tapiţerie bi-coloră (negru-bej), cu o consolă centrală orientată spre şofer. Volanul este unul multifuncţional cu trei spiţe, este prezent un buton Start & Stop, frână de mână electrică, un head-up display color, un ecran central de 8.8 inci cu sistem BMW iDrive.

Printre alte dotări care pot fi instalate pe această maşină se numără: acoperiş panoramic, sistem multimedia cu ecran tactil, sistem de monitorizare a benzii de rulare, sistem de preîntâmpinare a coliziunilor frontale cu posibilitatea detectării pietonilor, etc.

Preţul de start pentru modelul 118i porneşte în Mexic de la aproximativ 24.000 de dolari SUA, iar 120i de la 27.900 de dolari SUA.

Tot în iunie dar anul trecut, colegii de la Autocar au scris că BMW nu va aduce în Europa acest model. Va fi aşa sau nu, timpul ne va arăta. În baza celor mai noi informaţii neoficiale aflăm că în 2019 sedanul va intra pe piaţa din SUA, iar în contextul lansării globale a noului A-Class Sedan ar trebui să apară şi în alte ţări.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...