(video) Britanicii au construit o maşină ecologică care poate parcurge cu hidrogen până la 500 de km

Compania britanică Riversimple a prezentat un nou model în gama sa, un automobil cu două locuri, pus în mişcare de o unitate de propulsie pe bază de hidrogen. Cea mai interesantă realizare a inginerilor este că au reuşit să instaleze un rezervor în care încape doar 1.5 kilograme de hidrogen, volum ce permite vehiculului să se deplaseze fără alimentare până la 483 de kilometri.

Noutatea este construită pe baza unei construcţii monococă din fibră de carbon, cu rame din aluminiu şi panouri ale caroseriei din fibră de sticlă. Greutatea maşinii nu depăşeşte 580 de kilograme. Coeficientul aerodinamic este egal cu 0.224 – mai puţin decât are orice alt automobil de serie.

Riversimple Rasa 1

Patru electromotoare stau la fiecare roată, acestea fiind alimentate de energia primită de la un set de acumulatori cu o putere de 8.5 kWh. Electricitatea apare în urma reacţiei hidrogenului cu oxigenul, iar din eşapament nu iese fum ci apă (aburi). Micul motor are doar 18 piese care se mişcă.

Riversimple Rasa 2

De la 0 la 96 de kilometri compacta Riversimple Rasa poate accelera timp de 10 secunde. 96 de kilometri la oră este şi viteza maximă pe care o poate dezvolta maşina, iar producătorii spun că aceasta este una optimă pentru a asigura confortul deplasării pe distanţe lungi. Automobilul ecologic mai este dotat şi cu un sistem de recuperare a energiei cinetice.

Riversimple Rasa 3

Riversimple planifică deocamdată să testeze acest automobil într-un cerc restrâns de oameni, construind deocamdată doar 20 de unităţi. Doleanţele şi observaţiile lor vor fi luate în calcul atunci când maşina va merge pe linia de producţie.

Riversimple Rasa 4

Producţia de serie urmează să înceapă în 2018, cu 3.500 de maşini. Pentru realizarea proiectului Rasa compania a primit un grant de două milioane de euro de la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Premieră mondială: Audi h-tron quattro concept (foto/video)

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/