(video) Ce înseamnă şi cum funcţionează exclusivul Wet Mode pe noul Porsche 911

A opta generație Porsche 911 nu este doar mai puternică decât predecesorul său, dar este, de asemenea, mai confortabilă și mai sigură. Cu noul Porsche Wet Mode, mașina sport oferă o manipulare chiar mai bună pe drumurile umede sau cu apă. Funcţia introdusă este unică în lume şi este exclusivă pentru 911.

Sistemul inovator de asistență include o funcție de detectare a condițiilor rutiere umede semnificative și un setup corespunzător pentru o stabilitate sporită în timpul condusului pe astfel de suprafeţe.

“Wet Mode (modul umed) a fost dezvoltat pentru a oferi conducătorului auto suport consistent în condiții umede. Acesta nu limitează puterea maximă a motorului sau viteza maximă, și, prin urmare, nu ar trebui să fie utilizat ca asigurare pentru conducere prea rapidă în condiții foarte umede. În schimb, ar trebui să fie văzută ca un sistem de asistență în adevăratul sens al cuvântului”, a explicat August Achleitner, fostul şef de proiect al seriei 911.

Vezi neapărat: Los Angeles 2018: Primul contact cu noul Porsche 911 – Reportaj Video Exclusiv AutoBlog.MD

Modul umed al Porsche poate detecta automat un drum umed și avertizează șoferul cu privire la riscul de acvaplanare. În acest scop, nişte senzori acustici din arcurile roţilor frontale detectează apa care intră în ele. Aceştia sunt fundamental diferiţi faţă de senzorii de ploaie de pe parbriz, care reacționează optic doar la picăturile de apă indiferent de condiţiile drumului.

Mai sunt diferiţi şi pentru că reacţionează chiar şi atunci când apă mai poate fi pe drum, în timp ce ploaia a trecut.

În cazul în care sistemul detectează o suprafață carosabilă umedă, comportamentul de răspuns al sistemelor de management al stabilității (PSM) și Porsche Traction Management (PTM) este precondiționat. Ambele sisteme intervin mai devreme și mai sensibil decât o fac de obicei.

În plus, un avertisment este afișat pe monitorul din dreapta turometrului analogic. Acest lucru îl informează pe conducător despre umiditatea detectată și îi recomandă să comute în mod manual Wet Mode. Funcția corespunzătoare poate fi activată fie prin unul dintre butoanele de pe noua bară de pe consolă, fie este integrată în comutatorul de mod de pe volan, care vine doar cu pachetul opţional Sport Chrono.

În cazul în care modul de condus umed este activat, PSM, PTM, aerodinamica adaptivă, sistemul opțional Porsche Torque Vectoring Plus (PTV) și capacitatea de reacție sunt toate adaptate pentru a garanta stabilitatea maximă de conducere.

De la o viteză de 90 km/h, spoilerul spate activ este extins într-o poziţie de performanță, prizele active de răcire cu aer din bara de protecţie frontală sunt deschise, pedala de acceleraţie devine mai moale, iar funcţia PSM off sau modul Sport nu mai poate fi activat. Acumularea de cuplu a motorului se face mai lin, iar strategia de schimbare a treptelor a noii cutii PDK cu opt trepte se adaptează automat la acest lucru.

Pe modelul 911 Carrera 4S cu tracțiune integrală, mai multă putere de acționare este transferată pe puntea față decât în modul normal, pentru a consolida efectul de stabilizare. Ratele reduse de blocare a diferenţialului spate blocabil electronic sunt, de asemenea, parte a acestui setup pentru condiții umede.

Efectul pe care îl simte conducătorul auto va fi clar vizibil: maşina se va manipula mult mai încrezător, în timp ce potrivirile precise sunt în particular eficiente în special în caz de schimbări bruşte a direcţiei, putere spontană cerută sau pe schimbarea suprafeţelor de rulare care au coeficienţi diferiţi de frecare.

Mai mult, acest “copilot” electronic nu oferă doar beneficii când pe drum este umezeală sau apă. Wet Mode poate fi, de asemenea, activat manual pe drumurile acoperite cu zăpadă, cu aderență redusă, pentru a crește stabilitatea condusului.

Apropo, ştiaţi că modelul Porsche 911 poate fi comandat la cerere şi cu un ştergător al lunetei? Puţini îl aleg, însă totuşi există în lista de dotări.

Vezi şi: (video) Noul Porsche 911 a fost adus pentru prima prezentare în Europa cu un elicopter, la propriu

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/