(video) Cea mai scumpă motocicletă Harley-Davidson din lume a fost făcută în Elveţia

Atelierul elveţian de customizare şi magazinul de realizare a motocicletelor Harley-Davidson – Bündnerbike – a realizat o operă de artă pe două roţi.

Un chopper Softail Slim S a devenit cel mai scump Harley-Davidson din lume, fiind decorat cu 360 de diamante şi cu un ceas exclusiv care este depozitat într-un compartiment al rezervorului de combustibil.

Motocicleta complet funcţională a fost făcută în colaborare cu marca de ceasuri Bucherer şi a fost numită Blue Edition. Asupra proiectului a lucrat o echipă formată din opt specialişti, care l-au dezvoltat timp de un an şi l-au asamblat în 2.500 de ore de muncă.

Motocicleta a fost vopsită într-o nuanţă albastră unică, cu un total de şase straturi aplicate printr-o tehnologie secretă pe metal argintiu. Șaua este din cea mai fină piele cusută în Elveţia.

Mai multe componente au fost poleite cu aur autentic, motorul are câteva ferestruici prin care se văd în acţiune mecanismele şi sunt iluminate, însă cel mai interesant îi este rezervorul de combustibil. În acesta au fost formate două compartimente speciale: unul ascunde sub o sticlă blindată mai multe diamante, inclusiv unul de 5.4 carate pe un inel, iar în  altul este un ceas făcut exclusiv pentru motocicletă de către Bucherer.

Pentru ca vibrația motorului să nu dăuneze mișcării mecanice, ceasul este montat într-un fel de cușcă cu un suport sofisticat din inele de silicon.

Vezi şi: (video) Keanu Reeves şi compania sa au prezentat trei motociclete la cel mai mare moto show din lume

Motocicleta unică a fost prezentată acum câteva zile la Zurich, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversării a 130 de ani de la fondarea companiei producătoare de ceasuri Bucherer în 1888.

Firma este deţinută de atunci şi până în prezent de familia Bucherer, făcându-l pe Carl F. Bucherer unul dintre cei mai vechi ceasornicari elvețieni.

Vezi şi: (video) Un biker a venit din Franţa la cel mai iscusit pictor auto din Chişinău. Iată cum i-a personalizat motocicleta

Motocicleta cu motor care produce 100 de CP şi care poate dezvolta 200 de km/h, costă nici mai mult nici mai puţin de 1.888.000 de franci elveţieni sau puţin peste 31.3 milioane de lei moldoveneşti.

Vezi şi: (video) A fost făcută în 1951 şi este cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată la o licitaţie

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/