(video) Cel mai nou SUV Audi are un preţ de start. Iată cât costă cel mai ieftin Q8 şi ce motor are

Distribuie:
 • 22
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Noul Audi Q8 combină cele mai bune lucruri din două lumi diferite – eleganța unui coupe de lux cu patru uși și versatilitatea convenabilă a unui SUV de dimensiuni mari. Interiorul cu dimensiuni generoase, cu portbagaj variabil, tehnologii avansate de operare și rulare, precum și sisteme inteligente de asistență, fac din Audi Q8 un companion convingător pentru afaceri și timp liber.

Cu o tracţiune integrală permanentă quattro și o gardă la sol de până la 254 milimetri, noul SUV coupe poate continua deplasarea chiar şi atunci când se termină drumurile pavate.

Mai multe detalii despre noul Audi Q8: (video) Premieră mondială: Noul Audi Q8 – noua faţă a familiei Q

Noul Audi Q8 poate fi comandat începând de astăzi şi varianta de start presupune un SUV de 2.145 de kilograme, cu un habitaclu cu ampatament de aproape trei metri lungime şi în care pot călători până la cinci persoane, alături de un portbagaj care are un volum de 605 litri şi care poate creşte până la 1.755 de litri.

Sub capotă va fi oferit deocamdată doar cu un propulsor 3.0 TDI (model cu nomenclatura Q8 50 TDI). Acesta produce 286 de CP, 600 Nm şi contribuie la acceleraţia maşinii de la 0 la 100 de km/h în 6.3 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este limitată la 245 de km/h.

Motorul 50 TDI de pe Q8, despre care Audi abia acum dezvăluie detalii, oferă soluții sofisticate pentru multe tehnologii. Carterul și capurile cilindrilor au circuite de răcire separate, astfel încât nivelul ideal de temperatură poate fi setat pentru orice situație de conducere. Canalele turnate pot răci pistoanele cu ulei. Inelele și știfturile sunt proiectate pentru o frecare minimă, în timp ce pompa de ulei este complet variabilă.

Rulmenții hidraulici cu racordare conectează motorul la sub-cadrul axei frontale. În regimul de ralanti, ele elimină vibrațiile prin nişte mişcări curbate caracteristice, iar în timpul condusului suprimă vibrațiile de la unitatea de propulsie cu o amortizare mai mare.

Transmisia forțelor este asigurată de un tiptronic cu opt trepte cu schimbări rapide. Un amortizor de vibrații torsionale, care acționează pe baza turației motorului, compensează în cea mai mare parte vibrațiile motorului pentru a permite o conducere eficientă chiar și la turații foarte scăzute. Ventilația specială permite folosirea acestuia şi în off-road.

Unitatea turbo diesel şi cutia de viteze tiptronic vor fi parte a unui sistem de propulsie de tip mild hybrid. Pe lângă acestea vor mai exista un acumulator litiu-ion (10 Ah) şi un demaror-generator (BAS) alimentate de la un sistem electric de 48 de volţi. Sistemul îi permite noului Q8 să ruleze cu motorul deconectat la viteze între 55 şi 160 de km/h, iar la nevoie prin intermediul BAS agregatul diesel se va porni rapid şi confortabil.

În timpul frânării, BAS poate recupera o putere de până la 12 kW și o poate stoca înapoi în baterie. Regimul Start-Stop al motorului funcţionează la viteze sub 22 de km/h, iar folosirea acestui ansamblu mild hybrid poate reduce consumul cu până la 0.7 litri la 100 de km parcurşi.

Pe lângă cele enunţate anterior, un Audi Q8 mai vine standard cu: jante de 19 inci, uşă a portbagajului acţionată electric, faruri şi stopuri LED, parbriz cu dublu strat, suspensie cu amortizoare adaptive, sistem MMI navigation plus care include navigaţie de top şi panou de bord digital, puncte de acces LTE Advanced, pachet de sisteme de siguranţă, etc.

Opţional se pune la dispoziţie: scaune sport cu ventilare şi masaj, banchetă spate reglabilă longitudinal, raft în portbagaj care se poate strânge prin intermediul unui mecanism electric, faruri HD matrix LED cu 24 de LED-uri în fiecare, pachet S line cu numeroase opţiuni de personalizare, sistem de direcţie integrală activă, suspensie pneumatică, Audi virtual cockpit plus, head-up display, Audi connect key, sistem audio Bang & Olufsen cu 23 de difuzoare, pachet extins de sisteme de siguranţă şi asistenţă şi altele.

Noul Audi Q8 va fi produs la uzina din Bratislava, Slovacia, şi va ajunge la dealerii europeni în luna august a acestui an. Preţul de start în Germania porneşte de la 76.300 de euro.


Imediat după lansare, maşina a participat la o sesiune foto şi video în off-road, în statul sud-american Chile. Vă invităm să vedeţi cum s-a simţit SUV-ul acolo.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 22
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...