(video) Cele mai simple plăcuţe de înmatriculare din lume sunt cele neutre pentru şoferii din stânga Nistrului

Cele mai simple plăcuţe de înmatriculare din lume sunt cele neutre pentru şoferii din stânga Nistrului. Acestea au fost prezentate jurnaliştilor de către aşa-zisul ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldoveneşti Nistrene.

Plăcuţele din metal sunt pe partea vizibilă de culoare albă, cu o singură margine de contur de culoare neagră şi cu o combinaţie de litere/cifre de aceeaşi culoare. În afară de acestea şi de câteva elemente de siguranţă nu mai există nimic!

Totodată, cei din stânga Nistrului s-au lăudat că vor putea acum circula liber și prin faptul că certificatele de înmatriculare nu vor fi întocmite în limba română, ci în engleză. Totuşi, actele vor avea indicele MD!

Amintim că acest design al plăcuţelor a fost discutat de reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului încă în anii 2012-2013, pe atunci existând propunerea de a fi alb-negru şi inscripţionate cu literele “AB”, urmate de numărul de înregistrare a vehiculului.

Se mai prevedea ca simbolurile Republicii Moldova sau ale republicii separatiste să lipsească cu desăvârşire, dar să fie inscripţionate indicii MD (Moldova) şi TN (Transnistria).

FOTO: unimedia.info

Plăcuţele urmau să fie acoperite doar cu o peliculă pe care transpare dintr-un anumit unghi de cădere a luminii un simbol ascuns– nişte maşini transportatoare de mărfuri.

Chişinăul a mai propus iniţial ca să fie adăugată şi stema Moldovei, dar varianta în cauză a fost respinsă de partea transnistreană.

FOTO: karadeniz-press.ro

Află care vor fi regulile de utilizare a noilor plăcuţe: Decis! Persoanele fizice din stânga Nistrului vor primi plăcuțe neutre la cerere de la 1 septembrie 2018

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/