(video) Creaţie incredibilă! Bugatti şi LEGO au făcut un Chiron de dimensiuni reale şi care mai poate şi merge

Compania Bugatti, în colaborare cu renumitul producător de jucării LEGO, au construit un model Chiron de dimensiuni reale, practic în totalitate făcut din piese din plastic şi care poate rula pe bază de energie electrică. Rezultatul este de-a dreptul incredibil!

Modelul este prima construcție mobilă pe scară largă de acest gen, compusă din peste 1.000.000 de elemente LEGO Technic și alimentat exclusiv cu motoare ale platformei LEGO Power Function (mici motoraşe care pun în funcţiune unele jucării). Aflaţi că acest Chiron unic conţine 2.304 astfel de motoraşe şi 4.032 de roţi dinţate!

Toată instalaţia de propulsie de pe această maşină care cântăreşte 1.5 tone, generează 5.3 CP şi un cuplu estimativ de 92 Nm!

Vezi şi: (video) Un tânăr a făcut din Lego o cutie manuală cu şase trepte şi aceasta funcţionează

Echipat cu un spoiler spate activ, vitezometru, faruri şi stopuri, volan detașabil și pedală de frână, toate funcționale și construite din elementele LEGO Technic, această maşină este un vis devenit realitate pentru orice fan LEGO. Construirea a necesitat utilizarea a 339 tipuri de elemente LEGO Technic și peste 13.000 de ore de muncă.

“Acest model de dimensiuni reale este primul de felul său şi cu el am vrut să împingem limitele imaginației noastre. Timp de peste 40 de ani, LEGO Technic le-a permis fanilor de toate vârstele să-și testeze creativitatea cu un sistem de construcție care îi provoacă nu doar să depășească crearea de noi modele, dar şi ingineria unor noi funcții. Designerii noștri Technic și inginerii de la fabrica din Kladno, Republica Cehă, acolo unde se fac şi modele impresionante pentru LEGO Stores şi LEGOLAND parks, au făcut un lucru incredibil, atât prin recrearea cu maximă exactitate a formelor modelului autentic Bugatti Chiron, cât şi prin a-l face capabil să ruleze. Este un exemplu fascinant al sistemului de construcții LEGO Technic în acțiune și potențialul său de reinventare creativă”, a declarat vicepreşedintele senior pentru produse şi marketing al Lego Group, Lena Dixen.

Vezi şi: (video) Un Ford Mustang făcut din piese Lego îi poate speria pe unii copii şi chiar maturi

Construirea unei mașini LEGO Technic de dimensiuni similare uneia reale a fost doar o parte a sarcinii propuse. Testarea dacă se poate conduce a fost o a doua parte a planului. Și ce loc mai bun există pentru a face asta decât aceeaşi locaţie unde a fost testat pentru prima oară adevăratul Chiron, poligonul Ehra Lessien din Germania, o locaţie unică în care se poate face faţă vitezelor mari.

E clar că această jucărie impunătoare nu a fost făcută pentru a merge cu 420 de km/h, însă s-a reuşit într-un final atingerea unei viteze de puţin peste 20 de km/h şi asta este o realizare foarte mare! La volan s-a aflat actualul pilot de teste al Bugatti, Andy Wallace, multiplu campion în cursa de 24 de ore de le Le Mans şi Daytona.

“Când am văzut pentru prima oară modelul LEGO Chiron am fost imediat impresionat de precizia sa și atenția acordată detaliilor. De fapt, de la aproximativ 20 de metri distanță privit, nu îl veţi deosebi din prima de o maşină reală. Doar îmi imaginez cât de mult timp şi efort a luat realizarea acestui proiect. Conducerea acestui vehicul din piese LEGO a fost o experiență minunată, una pe care am savurat-o în totalitate. La vârsta pe care o am deja (58), nu mi-am fi putut imagina că într-o bună zi voi conduce o jucărie”.

Vezi şi: (video) Îţi va lua 6 ore dacă vrei să construieşti varianta Lego a Porsche 911 GT3 RS

Vezi şi: (video) ADAC a organizat un crash test cu un Porsche 911 care costă 300 de euro

Modelul LEGO Technic Bugatti Chiron este primul de felul său la mai multe capitole:

  • prima mașină LEGO TECHNIC de dimensiuni reale, complet funcţională şi auto propulsată;
  • primul model LEGO TECHNIC de o astfel de complexitate care nu conţine în construcție nici un fel de clei;
  • primul model LEGO TECHNIC de dimensiuni mari ce este alimentat de motoraşe LEGO Power Function;
  • primul model de dimensiuni mari şi care se poate mişca, folosind “cărămizile” și elementele LEGO TECHNIC;
  • pentru prima dată s-au creat şi s-au folosit noi tipuri de “cărămizi” transparente LEGO TECHNIC pentru el;
  • pentru prima dată s-au creat piese rezistente la sarcini pentru el, exclusiv pe baza “cărămizilor” şi elementelor LEGO TECHNIC, fiind folosite 58 de tipuri de elemente TECHNIC personalizate.

Cifre şi curiozităţi:

  • s-au folosit în total peste un milion de elemente LEGO;
  • s-au folosit în total 339 de tipuri de elemente LEGO TECHNIC;
  • nu există nici un fel de substanţe lipicioase pentru a menţine construcţia;
  • greutatea totală este de 1.500 de kg;
  • motorul conţine 2.304 motoraşe LEGO Power Function, 4.032 de roţi dinţate şi 2.016 axe transversale;
  • produce în teorie 5.3 CP şi aproximativ 92 Nm de cuplu;
  • spoilerul spate activ utilizează LEGO Power Functions şi componente pneumatice;
  • vitezometrul funcţional este făcut complet din elemente LEGO TECHNIC;
  • în total s-au irosit 13.438 de ore de muncă pentru dezvoltare şi construcţie (circa 18.4 luni de zile);
  • modelul vine cu roţi reale şi embleme de la Bugatti Chiron.

Vezi şi: (video) Cumpără-i copilului tău un hipercar Bugatti Chiron cu doar 350 de dolari

Vezi şi: (foto) Decorul nu-l strică. Cât te costă să ai în casă o copie la scară mică a motorului W16 a lui Bugatti Chiron

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/