(video) Cu un BMW M5 s-a stabilit un record Guinness: drift în continuu timp de opt ore

BMW a decis să înceapă anul 2018 cu un record impresionant. Cu ajutorul unui sedan M5 de generaţie nouă a fost stabilit un record mondial înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness.

Automobilul a derapat opt ore în continuu şi în tot acest timp a fost alimentat cu ajutorul unui sistem special, capabil să toarne în rezervor până la 70 de litri timp de 50 de secunde.

În total, timp de opt ore, sedanul fierbinte a parcurs în derapaj peste 2.000 de tururi pe circuitul BMW Performance Center din Carolina de Sud, SUA. Distanţa totală înregistrată a fost de 374,17 km.

Recordul anterior a fost înregistrat în 2017 cu o Toyota GT86 timp de aproximativ şase ore.

Vezi detalii: (foto) Recordul pentru cel mai lung şi continuu derapaj a fost înregistrat în circa şase ore

Astfel, în conformitate cu regulile Cărţii Recordurilor Guinness, automobilele care sunt angajate să realizeze astfel de recorduri pot fi oprite pentru a fi alimentate şi ulterior îşi pot continua acţiunea fără a fi descalificate. BMW însă a decis să nu oprească sedanul şi a inventat un sistem de alimentare rapidă, dintr-un M5 F10 care derapa alături (circa 50 de cm) atunci când era nevoie.

Exemplarul BMW M5 F90 a fost condus de pilotul Johan Schwartz, M5 F10 de Matt Mullins, iar cel care a alimentat prima maşină a fost Matt Butts.

Vezi şi: (video) Evoluția sedanului sport BMW M5 în mai puţin de trei minute

Iar aici BMW arată scene din culisele stabilirii recordului:

Vezi şi: (foto) BMW a început producţia noului M5! Iată cât costă sedanul sport în Moldova

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/