(video) Cum era maşina preşedintelui înainte de accident? Am testat-o cândva în exclusivitate

Actualul preşedinte al Republicii Moldova va avea nevoie de o nouă maşină de serviciu după ce se va restabili în urma accidentului teribil care a avut loc ieri în raionul Străşeni. În urma impactului (vezi momentul), automobilul a ajuns în decor răsturnat, iar ulterior a fost transportat la Chişinău distrus cum era.

Până când Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat îi va alege una potrivită, ţinem să amintim că acum câţiva ani am avut ocazia unică să testăm maşina prezidenţială, care a fost folosită şi de fostul şef de stat Nicolae Timofti. Mai mult, amintim că automobile similare au fost comandate şi pentru prim-ministru, dar şi pentru preşedintele Parlamentului.

Iată materialul video pe care l-am scos din arhivă pentru a vă arăta care era starea estetică a maşinii înainte de accidentul care a avariat-o grav.

Maşina prezidenţială era un Mercedes-Benz S 500, în caroserie W221, cu ampatament alungit şi cu un sistem de tracţiune integrală 4MATIC. Sub capotă are un motor V8 pe benzină, de 4.6 litri volum, care produce 435 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm.

Prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şapte rapoarte şi a sistemului de tracţiune menţionat, cel care conduce o astfel de maşină trebuie să numere doar până la 5 de la prima apăsare a acceleratorului, după care rulează deja cu o viteză de 100 de km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge automobilul este limitată electronic la 250 de km/h.

Mercedes-ul prezidenţial nu era blindat, însă în schimb avea o suspensie pneumatică pentru deplasări confortabile.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/