(video) Daimler a prezentat autobuzul cu o aerodinamică asemănătoare unui hatchback sport

Setra S 531 DT este cel mai nou autobuz produs de Daimler sub bine cunoscuta marcă Setra. Una din cele mai interesante caracteristici ale acestei unităţi de transport este aerodinamica sa.

Potrivit informaţiilor oficiale, coeficientul de rezistenţă aerodinamică a noului Setra S 531 DT este egal cu 0.35. Colegii de la Motor1 scriu că acelaşi indicator îl are şi cel mai nou hot-hatch Ford Focus RS.

Pentru a atinge o astfel de performanţă la capitolul aerodinamică au fost aplicate elemente speciale în partea frontală şi posterioară a autobuzului. Printre acestea se numără: parbrizurile şi montanţii spate care au o formă specială.

Mai mult, ştergătorul parbrizului de sus este amplasat în poziţie verticală. Daimler spune că pentru o astfel de soluţie s-a inspirat de la automobilele de curse.

Drept rezultat, aerodinamica îmbunătăţită a permis reducerea de combustibil cu 7-10%, comparativ cu predecesorul său S 431 DT. La 100.000 de km parcurşi se pot “salva” până la 3.000 de litri de motorină.

Autobuzul cu două etaje are o lungime de 14 metri, o lăţime de 2.550 de mm şi o înălţime de patru metri. Acesta poate transporta până la 83 de pasageri, iar compartimentul pentru bagaje măsoară 8.4 cm3.

Printre alte dotări interesante de care dispune noul autobuz Setra se numără: un sistem de aromatizare a aerului, montat în cel de climatizare şi care funcţionează ca şi cel de pe Mercedes-Benz S-Class. Funcţia poate fi activată cu motorul pornit şi cu uşile închise, fiind disponibile la alegere şase arome diferite. Acestea se pot schimba prin flacoane speciale.

Mai mult, noul Setra S 531 DT este primul autobuz din lume dotat cu tehnologie Active Brake Assist 4 care permite recunoaşterea pietonilor. Acestea nu doar avertizează şoferul despre pericol, ci şi include automat frânele.

Active Brake Assist 4 poate detecta automobilele care se deplasează în faţă până la 250 de metri distanţă, pietoni – până la 80 de metri distanţă, iar motocicletele şi alte vehicule cu cel mult trei roţi – până la 160 de metri distanţă.

Noul autobuz Setra S 531 DT mai este echipat şi cu funcţie de monitorizare a unghiurilor moarte, care îl avertizează pe şofer prin indicatori luminoşi pe oglinzile retrovizoare.

“Sub capotă” se află un agregat diesel cu şase cilindri şi un volum de 12.8 litri. Acesta produce 510 CP şi 2.500 Nm de cuplu (disponibili de la 1.100 de rpm). Volumul rezervorului este egal cu 540 de litri, însă opţional se mai oferă unele suplimentare care pot avea un volum de 170 sau 270 de litri.

Vânzările noului autobuz Setra vor demara în cel mai scurt timp. Deocamdată caroseria îi poate fi vopsită în culoarea Viola Pyxis.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/