(video) Dakar 2018: Sebastien Loeb a abandonat raliul după ce a rămas blocat în nisip

Francezul Sebastien Loeb (Peugeot) a abandonat raliul Dakar miercuri în etapa a 5-a, după ce copilotul său Daniel Elena s-a accidentat în debutul cursei şi a avut dureri mari, dar şi pentru că au intrat cu maşina într-un loc din care nu au mai putut să o scoată rapid.

”A mers prost. Dunele sunt prea moi, nu am văzut groapa şi am intrat cu viteză în ea. Terminat. Daniel are dureri, dar e în regulă. Este foarte moale (duna de nisip), nu putem ieşi. Fără un camion de asistenţă nu putem scoate maşina de aici”, a spus Loeb.

Vezi şi: (video) Dakar 2018: Accidente spectaculoase, zeci de maşini avariate şi dune imposibil de trecut

La primul punct de citire a contorului de parcurs, cei doi aveau o întârziere de 2 ore şi 45 de minute faţă de primii din cursă, o întârziere care îi eliminau din lupta pentru titlu. Ei însă aveau ambiţia de a câştiga primul lor Dakar la a treia şi ultima lor participare.

Loeb şi Elena, care câştigaseră marţi etapa a 4-a, se aflau pe locul 2 în clasamentul general, la 6 min 55 sec de compatrioţii şi coechipierii lor Stephane Peterhansel/Jean Paul Cottret.

Acum Peterhansel, de 13 ori câştigător al raliului Dakar în categoriile auto şi moto, beneficiază de un avans net în fruntea clasamentului general şi are şanse mari să câştige pentru a treia oară consecutiv Raliul Dakar în componenţa Peugeot.

GALERIE FOTO (etapa V, sursă: facebook.com/dakar):

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/