(video) Descoperire revoltătoare: Anvelope de “curse” pe un microbuz de rută din Chişinău

Indiferenţa unora poate pune în pericol siguranţa altora. Este şi cazul unui conducător de maxi-taxi din capitală, care prestează servicii de transport public cu un microbuz care are anvelope necorespunzătoare condițiilor de afară. Descoperirea a fost făcută de un bărbat în suburbia Durleşti, poliţia fiind deja sesizată.

Din ceea ce putem observa într-un filmuleţ, martorul ocular s-a apropiat de unitatea de transport în timp ce şoferul nu era la faţa locului. Analizându-i anvelopele de iarnă pe care le are, bărbatul a constatat că acestea sunt practic similare cu cele de tip “slick”, folosite în curse, care nu au o bandă de rulare cu striaţii evidenţiate corespunzător.

Mai mult, înălţimea acelor caneluri care reprezintă martorii de uzură este sub limita impusă de legislaţie, iar pe alocuri chiar lipseşte. Acest lucru înseamnă o aderenţă scăzută şi respectiv un risc major de producere a accidentelor prin alunecare şi pierdere de control a maşinii.

Vezi şi: (foto) Un taximetrist din capitală, pilot de „maşină de curse”. Descoperirea care i-a şocat pe internauţi

Vezi şi: (video) Anvelopele uzate vor putea fi reutilizate de mai multe ori. Iată ce propune Michelin

Vezi şi: (video) Anvelopele de iarnă vs cele all-season. Test de eficienţă pe maşini cu tracţiune faţă şi integrală

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/