(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Lexus LF-1 Limitless Concept

Lexus a adus la Salonul Auto de la Detroit conceptul unui viitor crossover – LF-1 Limitless. Compania anunţă că noutatea deschide un nou segment, cel al crossoverelor vârf de gamă. Combinând performanțele ridicate cu luxul nerestricționat, Lexus LF-1 Limitless este o prezentare a ultimelor tehnologii, a inovației și a celei mai recente evoluții a designului Lexus.

https://www.youtube.com/watch?v=PQ5FIuyBpKQ

Lexus a făcut publice dimensiunile conceptului şi acestea sunt: 5.014 x 1.986 x 1.605 mm în lungime, lăţime şi înălţime respectiv. Ampatamentul măsoară 2.974 mm. Comparativ cu un Lexus RX de ultimă generaţie, conceptul este mai lung cu 124 de mm şi are un ampatament mai mare cu 184 de mm decât SUV-ul de serie cu cinci locuri.

Designul maşinii a fost conceput de experţii studioului californian de design al Toyota – CALTY – fiind numit “molten katana” (sabie katana topită). Liniile crossoverului combină formele metalului topit şi marginile ascuţite ale armei tradiţionale japoneze.

În partea frontală există nişte blocuri optice foarte subţiri şi cu tehnologii LED, aranjate în stilul mărcii pe lângă o grilă tridimensională a radiatorului. Stopurile, de asemenea pe bază de LED-uri, sunt conectate între ele printr-o fâşie luminoasă. Toate corpurile de iluminat de la exterior pot realiza un joc de lumini atunci când maşina este încuiată sau descuiată.

La exterior se mai remarcă jante cu forme agresive care măsoară 22 de inci, lipsa unor oglinzi retrovizoare şi un spoiler dublu pe uşa portbagajului.

Interiorul este făcut în conformitate cu tradiţia “omotenashi”, o filosofie japoneză menită să arate ospitalitatea. Acolo designerii au încercat să evite pe cât de posibil folosirea unor butoane fizice sau manete, toate fiind înlocuite cu panouri tactile şi cu sisteme de recunoaştere a gesturilor.

În calitate de materiale decorative se foloseşte metal, lemn, piele închisă şi deschisă la culoare, toate fiind autentice. Cabina include doar patru scaune pentru pasageri. Pentru pasagerii din spate există ecrane individuale pentru infotainment şi control al sistemului de climatizare.

Printre alte dotări interesante se numără un sistem de pilotare automată, dar şi un sistem de navigaţie 4D. Acesta din urmă foloseşte în mod intuitiv necesităţile şoferului şi pasagerilor, oferindu-le recomandări despre unde trebuie să ia masa sau când trebuie să facă opriri pentru odihnă.

Conceptul este construit pe o platformă cu tracţiune spate, însă detalii despre ce îl pune în mişcare nu au fost dezvăluite. Lexus menţionează doar că LF-1 poate fi dotat cu unităţi de propulsie pe bază de hidrogen, hibride, pe benzină sau complet electrice.

Când ar putea fi lansată o maşină de serie pe baza acestui prototip rămâne un mister.

Evenimentul de prezentare al conceptului Lexus LF-1 Limitless:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise