(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noua generaţie Chevrolet Silverado

Concernul american General Motors a organizat premiera mondială a noii generaţii a modelului Chevrolet Silverado, a patra la număr, în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Producătorul a decis să treacă peste un facelift deoarece pick-up-ul este un model cheie pentru companie pe piaţa nord-americană.

Premiera noului Silverado are loc cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la apariţia pe piaţă a primelor pick-up-uri Chevrolet în ianuarie 1918.

Pentru a fi la un nivel cu acea concurenţă care vine din partea principalilor rivali Ford F-150 şi Ram 1500, noul Silverado nu mai are un design conservativ, aşa cum a fost ales pentru modelul precedent. Partea frontală a evoluat mult şi au dispărut acele panouri cu margini dure. Bosajele au fost rotunjite, anterior fiind pătrăţoase.

Blocurile optice au fost poziţionate la trei nivele. Luminile de zi pe bază de LED-uri sunt incorporate la marginile inserţiei orizontale din metal cromat care este montată pe centrul grilei radiatorului cu elemente active. Bara de protecţie include proiectoare anti ceaţă poziţionate într-un loc nou.

Din profil privit noul Silverado este mult mai atletic. Corpurile oglinzilor retrovizoare sunt noi, fiind poziţionate acum pe uşi. Noi sunt şi pragurile laterale. În partea posterioară noi sunt stopurile cu LED-uri, dar şi bara de protecţie care incorporează mult mai estetic terminaţiile eşapamentului.

Vezi şi: (video) Modelele Chevrolet Silverado şi Colorado primesc ediţii aniversare Centennial

Noua generaţie Chevrolet Silverado este mai lungă cu 41 de mm decât modelul precedent. În context s-a mărit şi ampatamentul cu 100 de mm.

Vestea bună este că inginerii americani au reuşit în acelaşi timp să-l facă mai uşor cu 204 kilograme datorită folosirii pe larg a aluminiului. Din acest metal sunt confecţionate uşile, capota şi uşa portbagajului. Şi rama caroseriei este însăşi mai uşoară cu 40 de kg.

Chevrolet ţine să menţioneze că bena, indiferent de lungimea ei, este cea mai încăpătoare din segment. În cea mai scurtă versiune a maşinii măsoară 1.784 de litri, cu 20% mai mult decât au concurenţii.

Materialele mixte joacă, de asemenea, un rol în noua suspensie. Suspensia independentă pe brațul scurt și lung oferă brațe de control superioare din aluminiu forjat, care sunt mai ușoare și oferă o aliniere mai bună a roților decât componentele ștanțate pe care le înlocuiesc.

Suspensia spate este, de asemenea, reproiectată, incluzând noi arcuri dintr-un aliaj de carbon pe modele LT, care economisesc aproximativ 5 kg pe fiecare parte, comparativ cu arcurile de oțel pe care le înlocuiesc.

Gama de motoare pentru noul Chevrolet Silverado va fi compusă din şase combinaţii de motoare şi cutii de viteze. Benzinare vor fi două V8-uri de 5.3 şi 6.2 litri, iar un singur turbo diesel Duramax va avea un volum de 3.0 litri.

Ultimele două propulsoare vin standard cuplate la cutii de viteze automate cu 10 trepte Hydra-Matic, cu funcţie Start/Stop pentru o economie mai mare de combustibil. Unităţile V8 au şi avantajul de a-şi decupla patru din cei opt cilindri atunci când nu este nevoie de multă performanţă.

Noul Silverado va fi disponibil în opt versiuni diferite. Printre cele noi se numără Custom Trailboss, una RST adaptată pentru asfalt, dar şi Silverado LT Trailboss (maşina de culoare roşie) – o versiune pentru off-road. Ultima are o suspensie revizuită care a dus la majorarea gărzii la sol cu 50 de mm, dispune de amortizoare Rancho, un diferenţial blocabil spate, jante de 18 inci şi anvelope pentru off-road Goodyear Duratrac.

Chevrolet menţionează că la interior este disponibil mai mult spaţiu pentru pasageri, calitatea materialelor a fost îmbunătăţită, iar şoferul va avea acces la sisteme 4G LTE Wi-Fi, Apple Car Play, Android Auto, sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică şi diverse funcţii de siguranţă/asistenţă în trafic.

Producţia noului Silverado va avea loc la uzina din Fort Wayne, Indiana, SUA. Primele maşini vor ajunge la clienţi în toamna acestui an.

Evenimentul de prezentare a noului Chevrolet Silverado:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/